ΚΑΕ Παραμυθιά | Νίκησε και στο ντέρμπι των πρωτοπόρων τον ΒΑΟ Άρτας με 81-71

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη για την Παραμυθιά με 81-71 κόντρα στην δυνατή και ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα του ΒΑΟ Άρτας. Μια νίκη που φέρνει την Παραμυθιά αήττητη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δυο ομάδες επιβεβαίωσαν από νωρίς την υπεροχή και έφεση τους στην ταχύτητα και το υψηλό ποσοστό στην συγκομιδή πόντων, καθώς αν και ντέρμπι πρωτοπόρων είχε εντούτοις  μεγάλο σκορ, χάρη κυρίως στις πολλές επιθέσεις εκατέρωθεν και τα αρκετά επιτυχημένα τρίποντα. Η ομάδα της Άρτας ήταν αυτή που ξεκίνησε ποιο δυνατά τον αγώνα με την καλή ευστοχία στα σουτ τριών πόντων, καθώς και τα εύστοχα τελειώματα των φάσεων. Η αδυναμία των παιχτών της Παραμυθιάς να εκμεταλλευτούν τους αιφνιδιασμούς αλλά και τα ανεπιτυχή τελειώματα κάτω από την ρακέτα έδωσαν αέρα επτά πόντων στην Άρτα με το σκορ πρώτου δεκαλέπτου στο 14-21. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κατάφεραν να ανεβάσουν απόδοση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και με εύστοχες προσπάθειες να ανεβάσει την συγκομιδή στο δεκάλεπτο στους 24 πόντους  χωρίς να μπορέσει όμως να πάρει κεφάλι στο σκορ καθώς αμυντικά δεν είχε καταφέρει να περιορίσει τους παίχτες της Άρτας που πέτυχαν 20 πόντους. Το ημίχρονο έληξε στο 38-41 και όλα προμήνυαν ένα εξίσου δυνατό δεύτερο ημίχρονο.

Όπως και αναμένονταν η Παραμυθιά ανέβασε σταθερά την απόδοση της και κατάφερε πόντο τον πόντο να πάρει προβάδισμα στο σκόρ που γρήγορα έγινε διψήφια διαφορά στο 61-51 δείχνοντας να πατά πιο σταθερά στο γήπεδο. Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά και οι μικροί οπαδοί φώναζαν ασταμάτητα στην προσπάθεια να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παιχτών που προπονητή Κωστίδη. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς οι παίχτες της Άρτας έδειξαν ψυχή και με ένα δικό τους σερί κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με το σκορ τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο οριακό 61-60 υπέρ της Παραμυθιάς. Μάλιστα η Άρτα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο τελευταίο δεκάλεπτο για μικρό διάστημα όμως καθώς από το 32’ και μετά η Παραμυθιά πάτησε το γκαζ και με αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς και δυνατή άμυνα άρχισε και πάλι να ξεφεύγει στο σκορ. Από το 35’ λεπτό και μετά το παιχνίδι πρόσφερε πλούσιο θέαμα με βροχή από τρίποντα, καθώς οι εύστοχες προσπάθειες των παιχτών της Άρτας εύρισκαν απάντηση από το δίδυμο των περιφερειακών Τάχιας-Βάσιος που βρίσκονταν σε μεγάλη βραδιά. Η αδυναμία της Άρτας να πλησιάσει στο σκορ έδωσε τελικά και την σημαντική διαφορά της νίκης στην Παραμυθιά με το τελικό 81-71 να έρχεται στα τελευταία λεπτά ύστερα και από την ένταση που προκλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, απόρια και της δυνατής αναμέτρησης μεταξύ δυο ισάξια ποιοτικών ομάδων.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Βάτσιος με 35 (4 τρ.) και Τάχιας με 20 (3 τρ.) ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Γεωργάκης και Ζολώτας με 26 και 21 πόντους αντίστοιχα. Σημαντική η συνεισφορά και του νεαρού Ντάγκα με την εξαιρετική του άμυνα και την βοήθεια στο σκοράρισμα. Μαεστρικό το κοουτσάρισμα του προπονητή Κωστίδη που αξιοποίησε στο μέγιστο τα επιθετικά του ατού. Στα δυσάρεστα του αγώνα ο τραυματισμός του Μπάμπου στα μέσα τους τέταρτου δεκαλέπτου, με τις σκέψεις όλων για γρήγορη αποθεραπεία και σύντομα να είναι διαθέσιμος.

Στα σημαντικότερα αποτελέσματα του ομίλου η εντός έδρας νίκη του Πύρρου Αρταίων επί των Μολοσσών Ιωαννίνω με 77-71 στην παράταση.

Επόμενη αγωνιστική για την Παραμυθιάς στης 24 Νοεμβρίου με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα του Ποσειδώνα Παξών.

Δεκάλεπτα: 14-21,38-41,61-60,81-71

Διαιτητές: Λειβαδίτης – Γείτονας

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου ,Κούρτης 2,Κάτσης,Τάχιας 20(3) ,Τσούπης ,Λατσός ,Βάτσιος 25(4),Ζαφειράκης 4(1),Ρεσβάνης 6,Μπάμπος 14(1), Ντάγκας 10,Φάτσιος.

ΒΑΟ Άρτας (Ασπρούδης Παναγιώτης): Ντούσιας 2,Γεωργόπουλος,Αποστολάκης 6(2),Ζολώτας Α. ,Τσαδήμας,Ζολώτας Μ. 21(1),Μπέλλος 8,Γεωργάκης 26(5),Θεοδορόπουλος 3,Λουκας  5, Δράκος, Λάμπρου.

Αποτελέσματα ομίλου:
ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ 41 – 60
Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ 81 – 71
Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 77 – 71
ΡΕΠΩ : Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

In this article

Join the Conversation