ΒΙΝΤΕΟ | Η διάλεξη του Π. Τσαμάτου «To μετέωρο βήμα των Ιταλών στην Θεσπρωτία τις πρώτες μέρες του πολέμου»

Παρουσιάστηκαν άγνωστα στοιχεία άλλα και ιστορικές αναφορές και διηγήσεις πρωταγωνιστών του ελληνοϊταλικού πολέμου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο Κρακαμίσι στην Παραμυθιά, η ιστορική διάλεξη με θέμα “Το Μετέωρο Βήμα των Ιταλών τις πρώτες μέρες του πολέμου του 40” σε συνδιοργάνωση του ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Ανδριατικού Χώρου, της Εταιρείας Ηπειρωτικών μελετών και του δήμο Σουλίου και με κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό ερευνητή και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτο.

Το παρόν στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, εμπορίου και περιβάλλοντος Σταυρούλα Μπραίμη, ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχ. Μεθόδιος Ντελλής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπροσωποι φορεων και συλλογων και πλήθος κοσμου.

“Η αναζητητή πτυχών της ιστορίας ειδικά για θέματα που στιγμάτισαν την τοπική μας πραγματικότητα, είναι πάντα ένα ενδιαφέρον ταξίδι, που συμβάλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης.  Η ανάγκη για σοβαρές ιστορικές έρευνες, όπως αυτή που θα παρουσιαστεί σήμερα, φαντάζει σαν απαραίτητο στοιχείο τόσο για την πραγματική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων, όσο και διατήρηση και ανάπτυξη αυτού που ονομάζουμε Εθνική Συνείδηση” ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Σουλίου Γιαννης Καραγιαννης.

Στην διάλεξη του Παναγιώτη Τσαμάτου, παρουσιάστηκαν άγνωστα στοιχεία άλλα και ιστορικές αναφορές και διηγήσεις πρωταγωνιστών του ελληνοϊταλικού πολέμου, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, μπορειτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

In this article

Join the Conversation