Από τις 7 Ιανουαρίου το καινοτόμο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων στην Ήπειρο

Οι προϋποθέσεις, η χρηματοδότηση, ο προϋπολογισμός και η διάρκεια των έργων

Βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις αλλά και σε νέους πτυχιούχους που αναζητούν θέση εργασίας αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που υλοποιείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ και έχει αποκλειστικά ως χώρο εφαρμογής την Ήπειρο.

Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να «τρέχει» από τις 7 Ιανουαρίου αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας: την αγροδιατροφή, την βιομηχανία της εμπειρίας δηλαδή τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την δημιουργική βιομηχανία, την παροχή υπηρεσιών και την υγεία- ευεξία.

Ως ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών Σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 7/01/2020 ώρα 13.00.

H πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή έως 30/06/2020 ώρα 15.00. Η αξιολόγηση είναι άμεση και κάθε πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ολοκλήρωσης/οριστικοποίησης υποβολής της αίτησης στο ΠΣΚΕ και υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί ο φυσικός φάκελος σύμφωνα με όσα ορίζονται στην πρόσκληση.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

  • Να δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς
  • Στο επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε κάθε επιχείρηση και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (πτυχίο, ειδικότητα) των ωφελουμένων και θα προκύπτει ότι το επενδυτικό σχέδιο βασίζεται και αφορά μόνο στον επιλέξιμο τομέα δραστηριότητας (ΚΑΔ).
  • Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Συνεταιρισμοί) και ατομικές επιχειρήσεις.
  • Να διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου πριν την 1.1.2018.
  • Να έχουν κλείσει μία τουλάχιστον ετήσια οικονομική χρήση (2018) κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους, έναρξη δραστηριότητας πριν τις 1.1.2018.

Τι χρηματοδοτείται:
Το μισθολογικό κόστος του ωφελούμενου για 18 μήνες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβάνοντας τις μηνιαίες μικτές αποδοχές, τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα Αδείας .

Προϋπολογισμός:
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2.000.000,00€. Ο προϋπολογισμός όμως θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Διάρκεια των έργων:
Η διάρκεια του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβεί τους είκοσι (22) μήνες

In this article

Join the Conversation