2ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Δήμου Σουλίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του προγράμματος <<Βοήθεια στο Σπίτι >> για χρονικό διάστημα , που έχει πλέον αγγίξει τους τρεις μήνες, χωρίς να ενδιαφέρεται αν μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι του Νομού Θεσπρωτίας ,κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι νοσηλευτές , οικογενειακοί βοηθοί προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ του νομού μας. Η επιτυχία του «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δώσανε τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργαστήκανε με συνέπεια δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε την στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Σουλίου . Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2020 μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας χωρίς να δοθεί λύση.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (19 Φεβρουαρίου 2020) ο Σύλλογος Εργαζομένων επανήλθε ζητώντας εκ νέου συζήτηση του θέματος επικαλούμενος σχετικό νόμο τον όποιο κατέθεσε στο προεδρείο. Τελικώς το θέμα δεν μπήκε σε συζήτηση ύστερα από ψηφοφορία.

Η δημοτική αρχή ψάχνει για άλλοθι , όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε οτιδήποτε για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Αφορά κάθε εργαζόμενο και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια πρέπει να βρει ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να ανατραπεί .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 24 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11.00 πμ ως 13.00 μμ και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Δήμου Σουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για συμπαράσταση στους συναδέλφους, για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Απαιτούμε:
• Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
• Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ

In this article

Join the Conversation