Εργατικό κέντρο | Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια το ασφαλιστικό έκτρωμα

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο ΓΣΕΕ

Συναδέλφισες – οι, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη 18 Φλεβάρη, έδωσαν επιθετική μαχητική απάντηση και επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει την αποδοχή και την νομιμοποίηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.

Η απεργία στις 18 Φλεβάρη αποτελεί παρακαταθήκη για το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν στον γύψο τα Συνδικάτα των εργαζομένων, με νομοσχέδιο που ετοιμάζουν χαρακτηρίζοντας ιδιώνυμο αδίκημα την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, την συνδικαλιστική δράση.

Η επίθεση της κυβέρνησης, των εργοδοτών και καναλαρχών, με την συνδρομή της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγετικής ομάδας (Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Καραγεωργόπουλου, Βασιλόπουλου) στην ΓΣΕΕ και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματα τους δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια και το δίκιο. Οι κυβερνητικές ταχυδακτυλουργίες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, (οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις μόνο για το 2020 θα είναι πάνω από ένα δις ευρώ), η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και των εργοδοτικών εισφορών, η χωρίς τέλος αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων, αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση που ψηφίζεται την Πέμπτη στην Βουλή.

Οι όποιες αυξήσεις ψίχουλα στις επικουρικές, σε μια μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις προσαρμογές στα ποσοστά αναπλήρωσης, σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τον μπαλτά που πέφτει από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, της 13ης και 14ης σύνταξης. Όσο συνεχίζεται αυτό το καθεστώς και αυτή η πολιτική ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν κατευθείαν στα νύχια των αρπαχτικών και των εμπόρων της Υγείας, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των Σωματείων μας και του Εργατικού Κέντρου την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ ώρα 18.30 μπροστά στον ΟΤΕ.

Παραμερίζουμε την συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και ταυτόχρονα την καταγγέλλουμε για την απόπειρα της να πραγματοποιήσει « συνέδριο» παρωδία στις 25 Φλεβάρη επιδιώκοντας να επιβάλει και την φυσική παρουσία της εργοδοσίας στα συνδικαλιστικά όργανα. Αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων, οργανώνει «συνέδριο» με εισαγγελείς και ΜΑΤ υπό την υψηλή εποπτεία μάλιστα του κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης αντί «πινακίου φακής». Πληρωμένα γραμμάτια εξοφλούνται. Η συνδικαλιστική μαφία που έχει κατσικωθεί στον σβέρκο μας , ανταμείβεται για τις πλάτες που έκανε σε όλες τις κυβερνήσεις και τους βιομήχανους όλα τα προηγούμενα χρόνια στην κατάργηση των Σ.Σ.Ε., του δικαιώματος στην Απεργία, στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αντάλλαγμα, η διασφάλιση των παχυλών μισθών τους. Η προσπάθεια Κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας – συνδικαλιστικής μαφίας δεν θα περάσει.

Καλούμε τα Σωματεία να εντείνουν την δράση τους για την αποκάλυψη των βρώμικων σχεδιασμών τους και την υπεράσπιση του εργατικού χαρακτήρα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

In this article

Join the Conversation