Επίδειξη δύναμης της ΚΑΕ Παραμυθιά στον εξ’ αναβολής αγώνα με τους Παξούς | 61-38

+ Φωτογραφίες

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Επίδειξη δύναμης από την ΚΑΕ Παραμυθιάς σε μια όπως αποδείχτηκε εύκολη νίκη με 61-38 στον μεσοβδόμαδα εντός έδρας αγώνα σε εξ’ αναβολής αγωνιστική με αντίπαλο την ομάδα του Ποσειδώνα Παξών.

Το παιχνίδι αναμένονταν να είναι αμφίρροπο και δύσκολο για την Παραμυθιά που τελικά δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Η συγκέντρωση των γηπεδούχων σε συνάρτηση με την χαμηλή αγωνιστική ετοιμότητα των Παξών που παρατάχθηκαν με οχτώ παίχτες οδήγησε το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καταιγιστικό για την Παραμυθιά. Η πίεση σε όλο το γήπεδο και οι σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια έδωσαν γρήγορα την διαφορά στην Παραμυθιά, για το αρχικό 15-6 και στην λήξη του δεκαλέπτου στο άνετο 24-6.

Η συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου είχε τα ίδια χαρακτηριστικά. Αιφνιδιασμοί στο ανοιχτό γήπεδο για τους γηπεδούχους και αδυναμία στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους. Η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 20 πόντους χάρη στον ενθουσιασμό και την φανερή υπεροχή της Παραμυθιάς σε όλους τους τομείς. Ο Ποσειδώνας Παξών κατάφερε να συνέλθει στα τέλη του δεκαλέπτου πετυχαίνοντας καλάθια κοντά στο ζωγραφιστό κρατώντας την διαφορά στο 40-18 στην λήξη του ημιχρόνου. Η μονοδιάστατη προσπάθεια των φιλοξενούμενων μόνο με προσπάθειες από κοντινή απόσταση, χωρίς καλά ποσοστά από την γραμμή των τριών πόντων, καθώς και η αδυναμία τους να ακολουθήσουν την Παραμυθιά στο γρήγορο τέμπο που επέβαλε, ήταν καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο  ο κόουτς Κωστίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίχτες τις ομάδας. Το παιχνίδι συνέχισε με σκορ και καλάθια και από τις δύο ομάδες χωρίς ιδιαίτερες εναλλαγές. Το δεκάλεπτο έληξε μοιρασμένο στο 14-14 με συνολικό σκορ 54-32. Το τελευταίο δεκάλεπτο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με χαμηλή παραγωγικότητα και λανθασμένες επιλογές και από τις δυο ομάδες. Η Παραμυθιά χαλάρωσε από το εύρος της νίκης και έκανε συντήρηση δυνάμεων παίζοντας μόνο όσο χρειαζόταν για την νίκη.

Τελικό σκορ 61-38 για την Παραμυθιά που καλείται να συγκεντρωθεί για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα την Κυριακή στην Άρτα με αντίπαλο τον δυνατό Πύρρο Αρταίων.

Κορυφαίοι των γηπεδούχων οι Τάχιας και Μπάμπος με 15 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Με την εύκολη αλλά σημαντική αυτή νίκη η Παραμυθιά παραμένει πρωτοπόρος στον όμιλο, λίγες στροφές πριν την λήξη και την ταυτόχρονη έναρξη των μπαράζ ανόδου κατηγορίας.

Στον άλλο εξ αναβολής αγώνα του ομίλου ο Πύρρος Αρταίων πήρε σπουδαία νίκη επί της Πάργας με 62-59, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση ψαλιδίζοντας παράλληλα τις πιθανότητες Πάργας να διεκδικήσει μια θέση στα μπαράζ ανόδου.

Δεκάλεπτα: 24-6,40-18,54-32,61-38

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος – Κολύδας

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου ,Κούρτης 7(1),Ντάγκας 1, Τάχιας 15 (1),Κάτσης , Ανδρέου ,Βάτσιος 9,Ζαφειράκης 6,Ρεσβάνης 2,Μπάμπος 19(1), Φάτσιος 2.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ (Μακρίδου Α.): Δημήτριου 3(1),Κουλουρης 6,Δένδιας 1, Αντίοχος 2 ,Δήμας 4,Γιαννούλης 2,Κουλούρης 10,Κολοβός 10

In this article

Join the Conversation