Καταγράφουν τις ζημιές στον Αχέροντα. Λέκκας: «Από το ρήγμα της Παραμυθιάς προήλθε ο σεισμός»

Φωτογραφίες +Βιντεο

Σε Γλυκή, Ποταμιά, Χόικα και Γαρδίκι, σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές στον δήμο Σουλίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συνεργεία του δήμου Σουλίου και του ΤΑΣ Κοζάνης βρίσκονται από το πρωί στις 4 κοινότητες και καταγράφουν τις ζημιές ενώ το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, αναμένεται κλιμάκιο του υπουργείου εσωτερικών για να πραγματοποιήσει ελέγχους στατικής επάρκειας σε μια σειρά από κτήρια.

Οι ζημιές εντός του δήμου Σουλίου επικεντρώνονται, σε παλιά κτήρια, σε βιτρίνες άλλα και προιόντα καταστημάτων, σε πεζοδρόμια άλλα και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις βράχων. Οπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, θα αποζημιωθούν όλοι οσοι έχουν υποστεί ζημιές

Λέκκας: «Από το ρήγμα της Παραμυθιάς ο σεισμός. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί»

«Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5,6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με το σεισμό. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

Εντωμεταξύ, στο Καναλάκι οπου και έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές, πραγματοποιηθηκε το πρωί η συνεδρίαση του συντονιστικού, παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του διευθυντή της πολιτικής προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργου, των δημάρχων Πάργας και Σουλίου Νίκου Ζαχαριά και Γιάννη Καραγιάννη, παραγόντων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Δειτε πως κατέγραψε το σεισμό, κάμερα οικίας στην Παραμυθιά

Δείτε φωτογραφίες από Αχέροντα:

 

 

 

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!