Αίτημα Κάτσιου για πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Τηλεδιάσκεψης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τη σημερινή Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο σημαντικά θέματα του δήμου Σουλίου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός, ότι επιλέξατε, αυτή να πραγματοποιηθεί διά περιφοράς και όχι μέσω Τηλεδιάσκεψης. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω Τηλεδιάσκεψης, ενώ ήδη η κυβέρνηση λειτουργεί την υπηρεσία e:Presence.gov.gr που δίνει τη δυνατότητα στους φορείς του ελληνικού δημοσίου να οργανώνουν και να πραγματοποιούν διαδικτυακές Τηλεδιασκέψεις.

Στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο μας κορυφώθηκε το πρόβλημα της πανδημίας λόγω του κορονοϊού, αναδείχθηκε η ανάγκη να επουλωθούν άμεσα οι ζημιές του πρόσφατου σεισμού, αλλά απαιτείται και να συζητηθούν τα σημερινά 16 κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους συνδημότες μας. Γι’ αυτό σας προτείναμε από τις 19 Μαρτίου 2020 την πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), με θέμα συζήτησης την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, στην οποία ταυτόχρονα θα μπορούσε να συζητηθεί και η υφιστάμενη κατάσταση από τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός, που δυστυχώς έγινε δύο ημέρες μετά (21/03/2020). Επιπλέον, ανάμεσα στα 16 σημερινά σημαντικά θέματα ξεχωρίζει αυτό της έγκριση Κανονιστικής Απόφασης για την κοινή χρήση του υπ’ αριθμ. 21 τεμαχίου αγροκτήματος Γλυκής στις όχθες του ποταμού Αχέροντα και η Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας. Ένα θέμα που απασχολεί τους φορείς, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους συνδημότες μας από την περιοχή του Αχέροντα, και για το οποίο ήδη έχει αναπτυχθεί ένας ευρύς διάλογος.

Κύριε Πρόεδρε,

Εκφράζοντας τη διαφωνία της παράταξής μας για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, σας επισημαίνουμε ότι αυτή η πρακτική «στραγγαλίζει» τη δημοκρατία και το διάλογο στο Δήμο μας, «τσουβαλιάζει» σε μια ψυχρή… περιφορά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και στερεί τη δυνατότητα μιας πραγματικής διαβούλευσης (ανταλλαγή επιχειρημάτων, ερωτήσεις, απαντήσεις, παρατηρήσεις, παράθεση επιπλέον στοιχείων) ανάμεσα στη δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη.

Σας θυμίζω ότι, ήδη οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου πραγματοποιούνται με επιτυχία μέσω τηλεδιασκέψεων, και σας υπενθυμίζω ότι η παράταξη με την οποία εκλεγήκατε δημοτικός σύμβουλος, προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τη μετατροπή του Δήμου μας σε ψηφιακό δήμο!

Επειδή θεωρούμε αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεδριάσουμε μέσω Τηλεδιάσκεψης, κάτι που γίνεται ήδη σε δήμους της Ηπείρου και όλης της χώρας, σας παραδίδουμε τα e-mail (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας και στις 12:00 θα είμαστε στον υπολογιστή του σπιτιού μας, αναμένοντας από εσάς το αυτονόητο. Το e-mail για να συνδεθούμε στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να θυμάστε ότι, η δημοκρατία και ο διάλογος απέχουν μόλις… μερικά κλικ!

Με εκτίμηση,

Νικόλας Ευ. Κάτσιος
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο,
Επικεφαλής της Παράταξης «Τόπος Αξιών».

In this article

Join the Conversation