Η πρώτη πράξη της τραγελαφικής ιστορίας του Εμπορευματικού Κέντρου +ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη πράξη της τραγελαφικής ιστορίας του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, παίχτηκε εχτές στην «αποκεντρωμένη» Ηγουμενίτσα, στην ημερίδα του ΟΛΗΓ με αφορμή το πρόγραμμα ANDRIAMOS, όπου και επίσημα πλέον,...

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, τόνισε πως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει κομβική θέση στο σύστημα των εθνικών μεταφορών και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κρίκο σε διεθνοποιημένα εφοδιαστικά δίκτυα στην περιοχή της Αδριατικής, για αυτό και είναι απαραίτητη η διασύνδεση του εμπορευματικού κέντρου με αυτό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας  Θωμάς Πιτούλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχετικές μελέτες θα αναδείξουν τη βιώσιμη θέση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο, σημείωσε ότι η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άμεση προσβασιμότητα από και προς τον κύριο χρήστη του, και στην περίπτωσή αυτή το σημαντικό αυτό ρόλο αυτό μπορεί να διαδραματίσει ο λιμένας Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος τόνισε πως με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, συμπεριλαμβανομένου και του Εμπορευματικού Κέντρου, το λιμάνι μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κόμβο διακίνησης φορτίων στην ευρύτερη περιοχή και να λειτουργήσει ως μοχλός μια βιώσιμης αναπτυξιακής διαδικασίας και προοπτικής σε τοπικό και Κοινοτικό επίπεδο.

Η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη σημείωσε πως η Παραμυθιά δεν έδρασε τοπικιστικά στην υλοποίηση του Εμπορευματικού κέντρου και αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις μελέτες που το χωροθετούσαν στο Νεοχώρι με χρηματοδότηση από το υπουργείο ανάπτυξης, και ζήτησε αυτό, να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον ΟΛΗΓ.   Επισης  αναρωτήθηκε πως γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη του Λιμένα και του Εμπορευματικού κέντρου χωρίς να έχει σχεδιαστεί ο Σιδηρόδρομος ώστε να υπάρχουν συνδυασμένες μεταφορές.

Στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή, μπορείτε να δείτε τους χαιρετισμούς στην ημερίδα του ΟΛΗΓ:

In this article

Join the Conversation