Σκηνές απείρου κάλλους στην ευρεία σύσκεψη για το Λιμάνι και το ΤΕΙ +ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματιστήκαν στην ευρεία σύσκεψη φορέων της Θεσπρωτίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας με αφορμή την συγχώνευση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με...

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματιστήκαν στην ευρεία σύσκεψη φορέων της Θεσπρωτίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας με αφορμή την συγχώνευση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με εκείνο της Πάτρας και την κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση να μην επιτραπεί η παρουσία στην σύσκεψη, στα ΜΜΕ και σε τρείς εκπρόσωπους φοιτητών που βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΜΜΕ, φοιτητών και συμμετεχόντων στην σύσκεψη, ήταν η καθυστέρηση στην έναρξη της (σύσκεψης), κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση από την αίθουσα του βουλευτή του νομού Αντώνη Μπέζα, ο οποίος επέστρεψε αφού αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών και η κάμερα του Βαγγέλη Αναστασίου και του Ραδιο Ηγουμενίτσα που κατέγραψε το βίντεο που ακολουθεί.

Παρόντες στην σύσκεψη εκτός από τον Αντώνη Μπέζα και τον Γιώργο Κάτσινο ήταν  ο αντίπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Προεδρος του ΤΕΙ Ευριπίδης Γκλαβάς, ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, ο αντιδήμαρχος Παραμυθιάς Σταύρος Κωσταράς, ο διευθυντής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κώστας Γκρίνιας, ο πρωην νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Μαρία Σαμίου, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ιωάννου.

Όσο αφορά την σύσκεψη, τονίστηκε η ανάγκη να εξετασθεί ο ανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης του Οργανισμού Λιμένος στις περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς, της Πέρδικας, των Συβότων και της Σαγιάδας, αλλά και η αναγκη για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των τριμελών διοικητικών συμβουλίων Ηγουμενίτσας, Κερκύρας και Πατρών. Επισης τονιστηκε πως με την στήριξη του ΤΕΙ αλλα και με την αναγκαία οργάνωση του, θα καταστεί βιώσιμο και αποτελεσματικό. Ομόφωνη σχεδόν ήταν η άποψη των φορέων για το μέλλον του Παραρτήματος της Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ, με άξονα τη διεκδίκηση παραμονής του Τμήματος Ιχθυοκομίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Ξένων Γλωσσών με τη σημερινή του μορφή

In this article

Join the Conversation