Αναγνώστης για την πολιτιστική ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας

"Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά..."

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ μέσα απο τον ιστότοπό σας για την στάση της πολιτιστικής ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας στο θέμα της ονομασίας του δήμου Σουλίου, δηλαδή στην πρόταση να προστεθεί και η Παραμυθιά στην ονομασία του δήμου και να λέγεται δήμος Παραμυθιάς – Σουλίου.

Βλέποντας το βίντεο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στάθης Γεώργιος, διάβασε μια επιστολή και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα πως η πολιτιστική ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας δεν στήριξε την πρόταση των Παραμυθιωτών. Ζήτησε να πάρει αναβολή γιατί όπως ανέφερε έρχονται εκλογές. Γράψανε πως λόγω και των προεκλογικών διεργασιών που ήδη έχουν ξεκινήσει  θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο και ζήτησαν την προσωρινή αναστολή της συζήτησης και παραπομπή στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Αδυνατώ να καταλάβω πως ένας σύλλογος μπερδεύει τον κόσμο με τις εκλογές και όχι με το σοβαρό θέμα της ονομασίας του δήμου.

Ποιον ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η στάση; Δεν γνωρίζω πως η ένωση Παραμυθιωτών πήρε αυτήν την απόφαση και αν έγινε διοικητικό συμβούλιο. Η στάση της είναι απαράδεκτη και προσβάλει όλους τους Παραμυθιώτες. Η πολιτιστική ένωση είναι των Παραμυθιωτών και όχι του προέδρου ή του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι άλλο. Η πολιτιστική ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας επέλεξε να κόψει την πίτα της την ίδια ώρα με την πίτα του Ηπειρώτη. Η πίτα του Ηπειρώτη είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για τους Ηπειρώτες και καμαρώνουμε για αυτήν. Δεν γνωρίζω ποιοι λόγοι έκαναν την πολιτιστική ένωση να βάλουν την ιδία ώρα την εκδήλωση αλλά είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Προσβάλουν και τους Παραμυθιώτες και όλους του Ηπειρώτες.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση και θα πρέπει να διατηρούν την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Αν αρχίζουν και μπλέκονται με εκλογές χάνουν την αποστολή τους και έτσι ο κόσμος απαξιώνει τους συλλόγους. Ελπίζω αυτά που συνέβησαν να είναι μια κακή παρένθεση και η πολιτιστική ένωση Παραμυθιωτών να ξαναβρεί την ουσία και την σωστό της δρόμο.

Περιστέρι 8 Φεβρουαρίου 2014
ΜΙΧΑΛΗΣ Πετρ. ΜΠΕΛΛΟΣ

In this article

Join the Conversation