Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας μετά από ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Καναλακίου

4 δράστες, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ηπείρου σε μπλόκα σε όλη την περιφέρεια, μετά από ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ΕΛΤΑ Καναλακίου. Σύμφωνα με...

4 δράστες, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ηπείρου σε μπλόκα σε όλη την περιφέρεια, μετά από ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ΕΛΤΑ Καναλακίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες κατευθυνθήκαν προς την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν γιγαντιαία κινητοποίηση και στους 4 νομούς της Ηπείρου.

Οι 2 από τους  4 δράστες, με όπλα αλλά και χειροβομβίδες, όπως μαρτυρούν οι υπάλληλοι, μπήκαν στα ΕΛΤΑ και απαίτησαν τα χρήματα. Περίμεναν για δεκαπέντε λεπτά περίπου ωσότου ανοίξει το χρηματοκιβώτιο το οποίο λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση.  Αφού πήραν τα χρήματα (περίπου 6.5000 ευρώ), ακόμη και το τελευταίο ευρώ που υπήρχε σε κέρμα, μπήκαν σε ένα βυσσινί αυτοκίνητο όπου περίμεναν οι συνεργοί τους και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

«Η ληστεία αυτή δεν συναντάται εύκολα. Μπήκαν με όπλα και χειροβομβίδες και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Διήρκησε δεκαπέντε λεπτά… Οι συνάδελφοι ακινητοποιήθηκαν. Αντέδρασαν ψύχραιμα. Εφάρμοσαν όσα λέει ο κανονισμός. Δεν αντιστάθηκαν» ανέφερε σε δηλώσεις του στο epiruspost.gr ο Διευθυντής των ΕΛΤΑ Πρέβεζας Αιμίλιος Ντάκουλας.

Αμέσως στην αστυνομία της Ηπείρου σήμανε συναγερμός. Άλλωστε από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά τη ληστεία στη Λάρισα, η οποία αποπνέει άρωμα τρομοκρατίας, τα μέτρα ήταν αυξημένα και οι έλεγχοι σχολαστικοί.

Στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν στηθεί μπλόκα και ελέγχεται κάθε ύποπτη κίνηση. Συνάμα η σήμανση πήρε αποτυπώματα και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους δράστες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία βάσιμη πληροφορία σχετικά με τις κινήσεις των δραστών αλλά και την ταυτότητά τους.

Φωτογραφία αρχείου.

In this article

Join the Conversation