Αρχείο-2_Γενάρης 2011

Αδελφότητα Προδρομίου: Κοπή πίτας στην Πανηπειρωτική , 2011-01-15 23:43:55 Την πίτα της κόβει σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 11:00 πμ, η Αδελφότητα Προδρομίου Παραμυθιάς στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,...

Αδελφότητα Προδρομίου: Κοπή πίτας στην Πανηπειρωτική , 2011-01-15 23:43:55

Την πίτα της κόβει σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 11:00 πμ, η Αδελφότητα Προδρομίου Παραμυθιάς στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Κλεισθένους 15 (πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών). Δείτε τον χάρτη

Εθελοντές της Παραμυθιάς στους λαθρομετανάστες, 2011-01-14 21:02:07

Συντάκτης: Βαγγέλης Αναστασίου – Ράδιο Ηγουμενίτσα

Ο Σύλλογος της Βέλιανης Παραμυθιάς “Η Χρυσαυγή”, μαζί με εθελοντές από την Παραμυθιά, βρέθηκαν και σήμερα δίπλα στους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες.

Όπως συνηθίζουν κάθε σχεδόν εβδομάδα, μοίρασαν ρούχα και μαγείρεψαν επιτόπου ζεστή φασολάδα (και μάλιστα επαγγελματίας μάγειρας) την οποία πρόσφεραν στους μετανάστες.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας, γιατί τέτοιες κινήσεις ανθρωπιάς, λειτουργούν κατευναστικά στην ένταση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο Λιμάνι.

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να καταλάβουμε ότι ταΐζονταν αυτούς τους ανθρώπους, βοηθάμε και τον εαυτό μας, κρατώντας τους μακριά από τον πειρασμό της κλοπής και της ληστείας!

Εθελοντισμός και επιχειρηση «ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ» , 2011-01-13 14:05:11

Στα πλαίσια του έτους εθελοντισμού και της επιθυμίας συμπολιτών μας να συμμετάσχουν σε ομάδες εθελοντών, που θα βοηθήσουν και θα προσφέρουν σε έργα ανάπλασης, καθαρισμού και γενικότερης προσφοράς που αφορά στην αισθητική παρέμβαση της εικόνας και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, καλούνται όσοι συμπολίτες επιθυμούν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, στα τηλέφωνα που ακολουθούν και στο Δημαρχείο (υπέυθυνη κ. Παπαδοπούλου Αρτεμισία).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, την Κυριακή 16/1/2011 θα αρχίσει η δραστηριότητα «ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ» από ομάδα εθελοντών, με τη συμμετοχή συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Σουλίου. Σημείο συνάντησης ο χώρος έξω από το Δημαρχείο και ώρα 10:30π.μ.

Τηλ. δηλώσεων συμμετοχής:

6976515128 κ. Μαμούρης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δήμου Σουλίου.

6947276466 κ. Παντελής Χαράλαμπος, Πρόεδρος Δ.Κ.Παραμυθιάς.

2666360101 κ. Παπαδοπούλου Αρτεμισία, υπάλληλος Δήμου Σουλίου.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα                                  Δρ. Χαράλαμπος Κ.Παντελής
Εκδηλώσεις Αποκριάς, 2011-01-13 13:57:51

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις την αποκριάς.

Φέτος όμως δεν θα δραστηριοποιηθούν μόνο στην Παραμυθιά.

Ο «Καλλικράτης» θα δώσει τον ρυθμό του Καρναβαλιού σε όλο τον Δήμο Σουλίου.

Το «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΥΛΙΟΥ» βρίσκεται προ του πυλών με τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής (που φέτος πλαισιώνονται και από άτομα του Αχέροντα) να υπόσχονται μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης.

Η Καρναβαλική Επιτροπή

Δήμου Σουλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Χρ. Κατσούρας: παρεμβάσεις για την παράνομη μετανάστευ, 2011-01-13 13:45:35

“Η χώρα μας βρέθηκε στο κέντρο ενός κυκλώνα και ιστορικά συνδεδεμένη με την αποδημία έγινε χώρα υποδοχής μεταναστών”,σημείωσε μεταξύ άλλων,μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής,ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας,κατά την διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου με θέμα:

«Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις».

O κ. Κατσούρας,ανέφερε ακόμη πως απαιτούνται άμεσα πρακτικές λύσεις. “Αυτονόητα δεν υπάρχει πολιτική δράση αόριστα, χωρίς σύνορα, χωρίς έδαφος προσδιορισμένο σε σχέση με άλλα εδάφη. Γι’ αυτό οφείλουμε πέρα από τις παρεμβάσεις μας σε διεθνές επίπεδο να δράσουμε και εντός των τειχών. Άλλωστε, όπως εύστοχα λένε πολλοί, μπορεί κανείς να νοιώθει βαθειά κοσμοπολίτης, ποτέ όμως δεν είναι πολίτης ενός κόσμου αόριστα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προφανώς έχουμε να κάνουμε και εκεί πολλά. Για παράδειγμα, ας αναγνωρίσει η Ευρώπη, έστω και καθυστερημένα, το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό. Ας συμβάλει επίσης στη μείωση της σύγκρουσης, αυτό που εμφανίζεται σαν σύγκρουση πολιτισμών, αλλά που ταυτόχρονα είναι και μια οικονομική σύγκρουση Ανατολής-Δύσης, μια σύγκρουση που υποβόσκει και που βοηθά στο να γιγαντώνεται το πρόβλημα. Ας συμβάλει σ’ αυτό με το να αποσύρει τα στρατεύματά της από τις χώρες όπου επεμβαίνει”.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του φράχτη στον Έβρο, ο βουλευτής Θεσπρωτίας είπε: “Πραγματικά εκπλήσσομαι με μια πολιτική υποκρισία που υπάρχει. Πραγματικά είμαστε όλοι ενάντια σε διάφορα τείχη, αλλά αποδεχόμαστε τους φράχτες προς τη Δύση στην Ηγουμενίτσα, στην Πάτρα και δεν αποδεχόμαστε τους φράχτες προς την Ανατολή, που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης προς την Τουρκία. Πέρα από την όποια αποτελεσματικότητα θα έχει και αυτό θα κριθεί στο μέλλον, ξεχνούμε ότι θα έχει και μια συμβολική σημασία και δίνεται ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Αν θέλουμε την ελεύθερη διακίνηση μεταναστών, ας το πούμε ευθέως. Αν θέλουμε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, ας το πούμε επίσης. Αλλά είναι μια κατάσταση που προσβάλλει όλους μας”.

Γόνιμες και ουσιαστικές οι λαϊκές συνελεύσεις, 2011-01-12 20:54:27

Δεύτερη εβδομάδα διαβούλευσης στο Δήμο Σουλίου με τις λαϊκές συνελεύσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος να χαρακτηρίζονται ως γόνιμες και ουσιαστικές. Είναι η πρώτη φορά που στους δημότες δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν για τα προβλήματα του Δήμου, να συμμετέχουν ενεργά και να παρουσιάσουν συγκροτημένες θέσεις για ευρύτερα ζητήματα της περιοχής.

Όπως αναφέρει και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση «…η επαφή με τον κόσμο είναι αυτή που αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα. Θεωρώ τις Λαϊκές Συνελεύσεις βασική Δημοκρατική προϋπόθεση για κάθε κοινωνία. Να ακούγεται και να καταγράφεται η γνώμη των πολιτών. Μόνο με την σύμφωνη γνώμη τους μπορούμε να οδηγήσουμε τον Δήμο σε Νέα Τροχιά Ανάπτυξης..»

Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η λαϊκή συνέλευση Παραμυθιάς με το χωροταξικό της πόλης να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο (αναλυτικό ρεπορτάζ σύντομα)

Ήδη στον Δήμο Σουλίου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες Λαϊκές Συνελεύσεις στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα όπως: Φροσύνη, Καρυώτι, Χρυσαυγή, Γκρίκα, Σαλονίκη, Σαμονίδα, Χόϊκα, Ελαταριά, Ζερβοχώρι, Αγ. Δονάτου και είναι προγραμματισμένες οι ακόλουθες Λαϊκές Συνελεύσεις:

Γλυκή – Σάββατο 15/01/2011

Σκάνδαλο – Κυριακή 16/01/2011 – Ώρα 11:00π.μ.

Τσαγγάρι – Κυριακή 16/01/2011 – Ώρα 11:00π.μ.

Παγκράτι  – Κυριακή 23/01/2011 – Ώρα 11:00π.μ.

10 χρόνια Παραμυθιά online, 2011-01-10 21:51:58

10 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η paramythiaonline.gr, “ανέβασε” την πρώτη έκδοση της στο διαδίκτυο. 10 χρόνια προβολής της Παραμυθιάς, 10 χρόνια δημιουργικά.

Η paramythiaonline.gr ευχαριστεί όλους εσάς που την φέρατε στην πρώτη θέση στις ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο. Ειδικά ευχαριστεί όσους πρόσφεραν υλικό και γνώσεις με σκοπό η paramythiaonline.gr να γίνει ένας πληρέστατος οδηγός με ιστορικά στοιχειά, πολυμέσα και ειδικά αφιερώματα.

Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος μόλις ξεκίνησε με την paramythiaonline.gr να συμμετέχει σε νέα projects που σύντομα θα προκαλέσουν έκπληξη. Η παρέα της μεγαλώνει και υπόσχεται καινοτομίες, διαδικτυακές και μη!!

217.500€ στο Δήμο Σουλίου από το ΥΠΕΣ, 2011-01-10 14:32:05

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών κατανέμεται στο Δήμο Σουλίου για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, 217.491,14€, τα οποία και αποδίδονται ως τακτική επιχορήγηση Ιανουαρίου 2011.

Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται α) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Σχολικών Φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, και β) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους.

Επίσης στα αποδιδόμενα ως τακτική επιχορήγηση μηνός, με την απόφαση αυτή ποσά στους δικαιούχους Δήμους, έχει υπολογισθεί η κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε αυτούς, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους. Τονίζεται ότι το κόστος της απασχόλησης του, με συμβάσεις έργου προσωπικού καθαριότητας, συνεχίζει να καλύπτεται μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους 2010- 2011 από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, το ύψος των τελικώς αποδιδόμενων ποσών μηνιαίως στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για το έτος 2011, θα προσδιοριστεί μετά την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων, ενώ οι ανακύπτουσες διαφορές θα συμψηφιστούν εντός του τρέχοντος έτους.

Νέος υδροηλεκτρικός σταθμός στα όρια του Δήμου., 2011-01-10 14:26:55

Συντάκτης: Βαγγέλης Αθανασίου, Εφημερίδα ΒΔΕΛΛΑ

Εγκρίθηκε, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 5,7 MW στον Καλαμά και συγκεκριμένα στα όρια των Δήμων Φιλιατών και Παραμυθιάς. Φορέας Υλοποίησης του έργου θα είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Το υδροηλεκτρικό έργο, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, προτείνεται να αξιοποιήσει ενεργειακά τις παροχές του ποταμού. Λαμβάνοντας υπόψιν τον σχεδιασμό του έργου και τον τρόπο λειτουργίας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά μικρής κλίμακας ως προς το σύνολο των παραμέτρων του.

Ολόκληρη τη γνωμοδότηση μπορείται να κατεβάσετε εδώ.

Ισόπαλο το Σούλι με τον ΠΑΣ Πρέβεζα (2-2) , 2011-01-09 18:10:15

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το πρώτο παιχνίδι για το 2011 του Σουλίου Παραμυθιάς με αντίπαλο τον ΠΑΣ Πρέβεζα στο στάδιο 49 Προκρίτων στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Παππά στο πάγκο του Σουλίου. Η ομάδα της Παραμυθιάς έδειξε χαρακτήρα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς να κινδυνέψει και λίγο έλειψε από το να πάρει το τρίποντο αν ήταν πιο προσεκτικοί στην επιθετική της γραμμή. Αρκετός κόσμος στις εξέδρες του σταδίου της Παραμυθιάς παρόλο το κρύο. Μοναδικός απών ο Π. Γιόλδασης που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η διοίκηση συμφώνησε με τον Γ. Αθανασόπουλο για να αναλάβει βοηθός προπονητού. Τέλος ο αντιπρόεδρος της ομάδας Θωμάς Οικονόμου ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο της Παραμυθιάς για την στήριξη της Λαχειοφόρου Αγοράς.

Το Σούλι με την 9η θέση και τους 15 βαθμούς, αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στην Κέρκυρα τον τοπικό Όλυμπο.

Νίκησε ο Θεσπρωτός στην Λευκάδα τον Οδυσσέας Νυδρίου με 0-1 και ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Αστέρα με 24 βαθμούς, ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Άρη Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.

Ο Άρης Φιλιατών συντρίβει από τον Τηλυκράτης στους Φιλιάτες με 5-1 και βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 7 βαθμού.

Τηλυκράτης Λευκάδας

30

Ολυμπος Κέρκυρας

27

Θεσπρωτός

24

Αστήρ Ρόκας

24

Μεσολόγγι

22

Οδυσσέας Νυδρίου

21

Πρέβεζα

19

Θρίαμβος Λούρου

16

Σούλι Παραμυθιάς

15

Φιλοθέη Αρτας

12

Ομηρος Νεοχωρίου

7

Θύελλα Ελεούσας

7

Αρης Φιλιατών

7

Απόλλων Πάργας

3

. 61,500 ..

<

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!