ΒΙΝΤΕΟ: Ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο Πολυδρόσου

Έχουν περάσει 43 χρονιά από το 1971, όταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών ίδρυσε το πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας. 43 χρόνια δημιουργικά που ξεκίνησαν με την συλλογή αντικειμένων...

Έχουν περάσει 43 χρονιά από το 1971, όταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών ίδρυσε το πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας. 43 χρόνια δημιουργικά που ξεκίνησαν με την συλλογή αντικειμένων από την κεντρική εκκλησιά του χωριού και που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερα από 1300 εκθέματα, τεκμηριωμένα και χωρισμένα σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν την ιστορία της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.

Ψυχή του λαογραφικού μουσείου είναι ο Θωμάς Φώτσης, ο οποίος υποδέχτηκε στο την κάμερα της paramythia-online.gr και μας προσφέρει μια ξενάγηση στους 2 ορόφους και στα 120 τετραγωνικά του μουσείου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο, ενώ για να το επισκεφτείτε μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2666024374.

Παρακολουθήστε όλα τα βίντεο της paramythia-online.gr από εδώ. Δείτε οδηγίες για το πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο της paramythia-online.gr στην τηλεόρασή σας από έδω.


In this article

Join the Conversation