ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Διαφυγή λυμάτων στον ΧΥΤΑ. Οικολογική βόμβα για Κωκυτό και Αχέροντα

Ερασιτεχνικό βίντεο αναγνώστη της paramythia-online.gr, αποδεικνύει πως η διαφυγή λυμάτων από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, είναι πραγματικότητα σε αντίθεση από τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ημερών των λειτουργών του ΧΥΤΑ...

Ερασιτεχνικό βίντεο αναγνώστη της paramythia-online.gr, αποδεικνύει πως η διαφυγή λυμάτων από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, είναι πραγματικότητα σε αντίθεση από τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ημερών των λειτουργών του ΧΥΤΑ καθώς και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχου Πάργας Αντώνη Νάστα.

Οπως αναφέρει η καταγγελία κατοίκων της περιοχής, ο ισχυρισμός πως το κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι άδειος λόγω της μεταφοράς των λυμάτων με βυτιοφόρα στον βιολογικό της Πάργας, καταρρίπτεται, αφού ο αδιαμφισβήτητος φακός της κάμερας, αποδεικνύει, πως τα υγρά του ΧΥΤΑ, δρομολογούνται από τεχνητά αυλάκια εκτός εγκαταστάσεων.

Οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν πως η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη με σκοπό να μην υπάρχει κορεσμός του ΧΥΤΑ από τις βροχοπτώσεις οι οποίες θα προκαλούσαν υπερχείλιση του κυττάρου η οποία θα ήταν ορατή.

Όλη αυτή η ποσότητα καταλήγει στις πεδιάδες της Παραμυθιάς και του Αχέροντα, και μέσω του Κωκυτού ποταμού φτάνει στον Αχέροντα και τις ακτές του Ιονίου, επηρεάζοντας και την ζωική και αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής και λειτουργώντας ως οικολογική βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο και οι καταγγελίες, πριν απο λίγη ώρα, έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Δειτε την περιοχή απο δορυφόρο απο ΕΔΩ

In this article

Join the Conversation