Στο Ευρωκοινοβούλιο και πάλι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr

Πράξη δεύτερη για την παρουσία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στην επιτροπή αναφορών της commission, αφού την Πέμπτη 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και ειδικά μετά...

Πράξη δεύτερη για την παρουσία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στην επιτροπή αναφορών της commission, αφού την Πέμπτη 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και ειδικά μετά τις αποφάσεις της συνεδρίασης της ίδιας επιτροπής το 2013 για τους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Μαραθώνα κ.α.

Η συνεδρίαση αποκτά νέο νόημα, αφού εκτός απροόπτου, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του υπουργού παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενεργείας Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και τις Περιφερειάρχου Αττικής Ρένα Δούρου.

Στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί και το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των ΧΥΤΑ Καρβουναριου και Λευκίμμης, ιατρός Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr που έδειχνε πως γίνεται η διαρροή των λυμάτων του ΧΥΤΑ Καβουναρίου, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις δηλώσεις περί ελεγχόμενης κατάστασης (!!!)…

Για την ιστορία, είχε προηγηθεί ερώτηση στην commission για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Potočnik να κάνει λόγο για «περίπτωση μη τήρησης των αποφασισθέντων μέτρων κατόπιν της διενεργηθείσας αξιολόγησης και αδειοδότησης», ενώ λίγο μετά από την ερώτηση του Νίκου Χουντή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών, από την οποία προέκυψε και η επίσκεψη των ευρωβουλευτών στον ΧΥΤΑ.

In this article

Join the Conversation