BINTEO: Ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και ειδικότερα η υλοποίηση των συστάσεων της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Μαραθώνα, Γραμματικού, Λευκιμης κ.α, βρέθηκε...

Κυρίες και κύριοι μέλη της Επιτροπής Αναφορών, Αξιότιμοι ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των πολιτών και του ευρωπαϊκού ονείρου,
Και εσείς, τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού εφιάλτη,
Παρουσιάζομαι μπροστά σας για πολλοστή φορά για να υπερασπιστώ την πιο πολύτιμη κληρονομιά μας:
τη Γη — με Γ κεφαλαίο — την οποία έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας•
τη Ζωή — με Ζ κεφαλαίο — την οποία θεωρητικά οφείλουμε να βελτιώσουμε, ώστε να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.
Εσείς που συμμετέχετε στα όργανα διακυβέρνησης αυτού του μέρους του κόσμου που ονομάζεται Ευρώπη, ασφαλώς θα γνωρίζετε την ιστορία του Οιδίποδα, αυτού του γενναίου και αγαθού ανθρώπου, ο οποίος εν αγνοία του σκότωσε τον πατέρα του, ζευγάρωσε με τη μητέρα του και τελικά τυφλώθηκε με τα ίδια του τα χέρια. Τα παιδιά του εξακολούθησαν να πληρώνουν το τίμημα αυτής της πράξης για την οποία δεν έφεραν καμία ευθύνη εκτός από το γεγονός ότι ήταν απόγονοι του πατέρα του Οιδίποδα, του Λάιου, του καταραμένου βασιλιά για το έγκλημα που διέπραξε στα νιάτα του.
Έτσι, πολλές γενεές — εν προκειμένω τρεις τουλάχιστον — πληρώνουν τις συνέπειες του εγκλήματος ενός μόνου βασιλιά! Η ιστορία αυτή αποτελεί έναν από τους ιδρυτικούς μύθους του πολιτισμού μας.
Κυρίες και κύριοι βασιλίσκοι της Ελλάδας, της Ηπείρου, του Σουλίου και της Παραμυθιάς, αλλά και εσείς βασιλίσκοι της Ευρώπης, έχετε μήπως επίγνωση των συνεπειών του συνχρηματοδοτούμενου κακουργήματος που έχετε διαπράξει με την κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο Καρβουνάρι, στην Λευκίμμη, στο Ελληνικό αλλά και σε τόσες άλλες περιοχές στην Ελλάδα; Οι καταστροφικές αυτές συνέπειες θα διαρκέσουν περισσότερο από 600 έτη, δηλαδή 30 γενεές!
Ήδη από το 2008 σας είχαμε προειδοποιήσει. Πριν ακόμη προσβληθούν οι βοσκότοποί μας από τα μηχανήματα εργοταξίου, πριν ακόμη κυλήσει στις φλέβες των βουνών μας το υγρό δηλητήριο των στραγγισμάτων για να καταλήξει στον ιερό ποταμό Κωκυτό.
Κυρίες και κύριοι βασιλίσκοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα τολμήσετε άραγε να ισχυριστείτε για άλλη μια φορά σήμερα ότι το βίντεο που θα παρακολουθήσουμε ίσως να μην δείχνει τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου;
Μέχρι σήμερα σας έχω κατακλύσει με άπειρα τεχνικά έγγραφα και άλλες εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, που αποδεικνύουν την κατάφωρη παραβίαση τόσο των ευρωπαϊκών οδηγιών όσο και των ελληνικών νόμων!
Μετά από επτά έτη μάταιων υπεκφυγών, πράγμα το οποίο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποκαλούσε «υπέρβαση της εύλογης προθεσμίας», μετά από πέντε έτη συνεχούς και αδιάκοπης ρύπανσης, φτάνουν πια τόσες περιττές φιλοφρονήσεις, διότι έστω και αν είναι κάπως αργά, σας παρακαλώ: αναλάβετε δράση!!!
Κυρίες και κύριοι μέλη της Επιτροπής Αναφορών,
Θα κατανοήσετε καλύτερα το πάθος της έκφρασής μου την ώρα που θα θαυμάζουμε μαζί τις εικόνες της αργής δολοφονίας των κατοίκων της πεδιάδας μας!


In this article

Join the Conversation