Σε εξέλιξη ο έρανος αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς

Με αφορμή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων

Τις άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου έτους όλοι τις περιμένουμε με χαρά, σαν ξεχωριστές στιγμές τις ζωής μας πού μας αποσπούν οπό τα προβλήματα της καθημερινότητας και μας βοηθούν σε ψυχική ανάταση και βίωση του μυστηρίου της γεννήσεως του Χριστού.

Και τις άμορφες αυτές ημέρες προσπαθούμε να τις κάνουμε άσο είναι δυνατό πιο λαμπρές και πιο χαρούμενες με στολισμό του σπιτιού, με καινούργια ρούχα και παπούτσια με ωραία και νόστιμα φαγητά και γλυκά, με δένδρα, παιχνίδια για τα παιδιά και άλλα πολλά.

Και όλα αυτά μας δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο χαράς και ευτυχίας. υπάρχουν όμως και πολλοί αδελφοί μας, πού δεν έχουν ότι έχουμε εμείς, και άλλοι πού στερούνται και τα πιο στοιχειώδη και πεινούν και υποφέρουν. Αυτοί περιμένουν λίγη χαρά οπό την δική μας αγάπη.

Για τον λόγο αυτό η αγία εκκλησία έχει καθιερώσει κάθε χρόνο λίγο πριν οπό τα Χριστούγεννα τον έρανο της αγάπης για την ανακούφιση των φτωχών και αδυνάτων αδελφών μας. Αυτός ὁ έρανος μας δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσουμε τα έργα της αγάπης μας προς τους αδυνάτους αδελφούς μας.

Ας ανοίξουμε λοιπόν την καρδιά μας και ας προσφέρουμε οτι θέλει και μπορεί ο καθένας, με την βεβαιότητα ότι τα βάζει στο χέρι του γεννημένου Χριστού σαν δώρο της ψυχής του προς των Σωτήρα του κόσμου.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα

In this article

Join the Conversation