Στην ITB Berlin ο Δήμος Σουλίου για την προώθηση του τουρισμού

Η φετινή ΙΤΒ είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια διοργάνωσης

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει, με έντυπο υλικό, στην τουριστική έκθεση ITB που διοργανώνεται στο Βερολίνο από 9 – 13 Μαρτίου 2016.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται κυρίως στη Γερμανική αγορά η οποία δείχνει διαρκώς αυξανόμενη ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

Η φετινή ΙΤΒ είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια διοργάνωσης και στα πλαίσια της επετειακών εκδηλώσεων, αναμένεται πλήθος επισκεπτών και tour operations από όλων τον πλανήτη.

Από τις 9 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2016, σε κύκλους συζητήσεων και διαλέξεων, οι ομιλητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμες προτάσεις και ιδέες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν μια πρώτη άποψη του προγράμματος, επισκεπτόμενοι τη σελίδα www.itb-convention.com/program, ενώ ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών θα ακολουθήσει στις αρχές του 2016.  Για τους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, η πρόσβαση στο κορυφαίο think tank της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι δωρεάν.

Στις 9 Μαρτίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη Μελλοντική Ημέρα (ITB Future Day), κατά την οποία θα εξετασθούν οι τάσεις και τα βασικά θέματα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης και του βιώσιμου τουρισμού. Το 2016, τα World Legacy Awards, που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά, θα απονεμηθούν από το National Geographic και την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στην Ημέρα Φιλοξενίας (ITB Hospitality Day), θα γίνει η υποδοχή του «Mario», του νεότερου υπαλλήλου στο Ghent Marriott Hotel του Βελγίου, ο οποίος μιλά 19 γλώσσες. Πρόκειται για το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ εργασίας σε ξενοδοχείο.  Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου στην ημέρα Marketing και Διανομής (ΙΤΒ Marketing και Distribution), οι επισκέπτες της έκθεσης θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ζωντανή επίδειξη του ρομπότ.

Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στις ημέρες Προορισμών (ITB Destination Days), τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς η εισροή των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία.

Στις 9 Μαρτίου, στην Ημέρα για Νέους Επαγγελματίες (ITB Young Professionals Day), οι ομιλητές θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στην επόμενη γενιά των επαγγελματιών του τουρισμού. Στις 11 Μαρτίου στην Ημέρα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ITB CSR Day), θα μιλήσει ο Δρ Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντής του Ινστιτούτου του Πότσνταμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK).

 

In this article

Join the Conversation