Στον ΟΛΗΓ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Εμπορευματικό κέντρο, επενδύσεις και χερσαία ζώνη, στο επίκεντρο της συζήτησης

Οι σχέσεις λιμανιού και Δήμου στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές του λιμένα...

Οι σχέσεις λιμανιού και Δήμου στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές του λιμένα Ηγουμενίτσας.

O Στέργιος Πιτσιόρλας Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ συνοδευόμενος από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τον κ. Πιτσιόρλα, υποδέχθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Νταής.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια. Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.

Ο κ. Νταής ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών της Β’ Φάσης και τη λειτουργία αυτών. Τόνισε παράλληλα, ότι ήδη δρομολογούνται ενέργειες για απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των έργων της Γ1 φάσης που αφορά το εμπορικό τμήμα του λιμένα. Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Θεσπρωτίας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του έργου Adri-up, καθώς και τα επόμενα βήματα. Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα, το θέμα της Χερσαίας Ζώνης, ένα χρονίζον ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης. Τέλος ο κ. Νταής ενημέρωσε για τις δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, τις προοπτικές που προσδίδουν τα έργα που προστέθηκαν στο δυναμικό του λιμένα και οι κινήσεις του Οργανισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού λιμένα.

Ο κ. Κάτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό της διοίκησης του Ο.Λ.ΗΓ. και θα συνεισφέρει στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Νταής ξενάγησε τον κ. Πιτσιόρλα στους Επιβατικούς Σταθμούς Τ1 και Τ2, καθώς και στους χερσαίους και λιμενικούς χώρους του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος, όπου ο κ. Πιτσιόρλας είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του λιμένα.

Ο κ. Πιστιόρλας τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των εργαζομένων στην πορεία ανάπτυξης του λιμένα και στην υλοποίηση των στόχων. Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας, συνοδευόμενος από τον κ. Νταή και τον κ. Κάτση, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο. Συζητήθηκε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης και συμφωνήθηκε η προώθηση του ζητήματος της απόδοσης στο Δήμο των χώρων που δεν χρειάζονται για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του Λιμένα. Επίσης, εκφράστηκε η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ το ποσοστό που ο Οργανισμός αποδίδει στο Δημόσιο να αποδίδεται πλέον, με νομοθετική ρύθμιση στον τοπικό Δήμο. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πιτσιόρλας, παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου αναπτύχθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, όπου είχε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και περαιτέρω συζήτησης για θέματα που αφορούν το λιμένα σε σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

In this article

Join the Conversation