Τέλος εποχής για το γιαπί, μπροστά από το εμβληματικό ρολόι της Παραμυθιάς.

Απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά δεκαετιών και ήρθε η ώρα να δοθεί το τέλος. Ο λόγος για το γιαπί που βρίσκεται στην ανατολική όψη του ωρολογίου Παραμυθιάς,...

Απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά δεκαετιών και ήρθε η ώρα να δοθεί το τέλος.

Ο λόγος για το γιαπί που βρίσκεται στην ανατολική όψη του ωρολογίου Παραμυθιάς, επί του περιφερειακού Αγ. Δονάτου και το οποίο έκρυβε το εμβληματικό πύργο στον οποίο στεγάζεται από το 1750 το ρολόι του OPUS CREDUM DE POLIZ, χορηγία της μεγάλης Παραμυθιώτικης οικογένειας Ευεργετών, Μαρούτση.

Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, προς τιμήν του, και μετά από σειρά αιτημάτων από την δημοτική αρχή, παραχωρεί μέρος του κτηρίου στον δήμο, με σκοπό την κατεδάφιση και την ανάδειξη του ρολογιού.

Το συγκεκριμένο κτήριο (διαμέρισμα δευτέρου ορόφου) είναι συνολικού εμβαδού 90 τμ, και από την πρώτη χρόνια κατασκευής του είχε μείνει γιαπί, στερώντας την “οπτική πρόσβαση” στο ρολόι της πόλης, ενώ επί 2 δεκαετίες είναι θέμα συζήτησης της τοπικής κοινωνίας.

Η συμφωνία του ιδιοκτήτη με την δημοτική αρχή, εκτός από την κατεδάφιση του ορόφου, περιλαμβάνει και την κατασκευή στέγης στο υπόλοιπο του κτηρίου, συνολικού εμβαδού 71,50.

Έτσι, μετά από τις επιτυχημένες διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής με τον ιδιοκτήτη, δίνεται ένα τέλος στην μίζερη εικόνα που αντικρίζαμε.

In this article

Join the Conversation