Γιόγιακας: «Καθυστερεί η επιλογή των υποψήφιων γιατρών για το Νοσοκομείο Φιλιατών»

Να επισπευθεί η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων γιατρών στις 15 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με νέα επιστολή που απέστειλε...

Να επισπευθεί η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων γιατρών στις 15 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με νέα επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Στην επιστολή ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι σύμφωνα με την έως τώρα εξέλιξη είναι πιθανό οι γιατροί που θα επιλεχθούν να μην έχουν τοποθετηθεί νωρίτερα από το τέλος του χρόνου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε θέσεις κρίσιμων ειδικοτήτων λόγω της σταδιακής αποχώρησης των γιατρών που είχαν υποβάλει αίτηση για μετάθεση.

Κατά συνέπεια ζητεί την επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής των υποψήφιων γιατρών καθώς και να ενημερωθεί για το χρόνο στον οποίο θα έχουν τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Νικολόπουλε,

Στις 27 Απριλίου 2018 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 15 θέσεων του κλάδου γιατρών ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Περίπου 3 μήνες μετά δε γνωρίζουμε πότε θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων από την αρμόδια Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ προκειμένου στη συνέχεια να συγκροτηθούν τα Συμβούλια Κρίσης Ιατρών ανά ειδικότητα.

Επομένως, σύμφωνα με την έως τώρα εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και τη σχετική εμπειρία, είναι πιθανό οι γιατροί που θα επιλεχθούν να μην έχουν τοποθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με δεδομένο ότι οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών που είχαν υποβάλει αίτηση για μετάθεση σταδιακά αποχωρούν πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν κενά σε θέσεις κρίσιμων ειδικοτήτων (καρδιολόγοι, χειρουργοί, νεφρολόγοι κ.α.) και ότι όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Για το λόγο αυτό παρακαλώ για τις ενέργειές σας με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής των υποψήφιων γιατρών καθώς και για την ενημέρωσή μου σχετικά με το χρόνο στον οποίο θα έχουν τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

In this article

Join the Conversation