Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτιας: Αμεση απόσυρση των συναδέλφων μας απο την Λευκίμμη

Οι συνάδελφοί μας εκτελουν εντεκάωρες υπηρεσίες, μεσα στα σκουπίδια και στα ποντίκια, σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ εργασιακές συνθήκες.

Το τελευταίο διάστημα ως Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από τα μέλη μας οι οποίοι επανδρώνουν την ΟΠΚΕ και τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσής μας καθώς και από άλλους συναδέλφους εξαιτίας των ξαφνικών και συχνών μετακινήσεων για εκτέλεση υπηρεσίας ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού της Δ.Α. Θεσπρωτίας προς τη Λευκίμη Κέρκυρας σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό έχουν φέρει τους συναδέλφους σε δυσχερή θέση.

Δυστυχώς οι συνάδελφοί μας υποχρεώνονται εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένα προγραμματισμό από την Υπηρεσία να εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους και να μεταβαίνουν στη Λευκίμη για να εκτελέσουν εντεκάωρες υπηρεσίες, μαζί με τις μετακινήσεις, μέσα κυριολεκτικά στα σκουπίδια και στα ποντίκια, σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ εργασιακές συνθήκες.

Και όλα αυτά με καταστρατήγηση όλων των διατάξεων των Π.Δ. 45/2008, Π.Δ 394/2001 και Π.Δ. 100/2003 που αφορούν το χρόνο εργασία του αστυνομικού προσωπικού, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού.

Οι συνάδελφοι μας διατάσσονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους εντελώς ξαφνικά για πάνω από δεκαπέντε μέρες το μήνα διαλύοντας έτσι οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό και δημιουργώντας έντονο πρόβλημα στις οικογένειές τους.

Είναι απαράδεκτο ένα θέμα καθαρά πολιτικό-αυτοδιοικητικό, να έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Αστυνομίας και να δημιουργείται συνεχώς μία αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤY και των αστυνομικών δυνάμεων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

In this article

Join the Conversation