Με σύμμαχο τον καιρό και με ικανοποιητική επισκεψημότητα, κορυφώνεται ο Λάμποβος

Τα θετικά και τα προβλήματα

Share

Η εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς δέχτηκε και φέτος μεγάλο αριθμό επισκέψεων από όλη την βορειοδυτική Ελλάδα, παρουσίασε αυξημένο αριθμό οργανωμένων εκδρομών από τουριστικά γραφεία από Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Γρεβενά και Κοζάνη, ενώ αυξημένος ήταν και ο αριθμός των σχολείων που βρέθηκαν στην πόλη, αφού φέτος στον Λάμποβο εκτος απο την Θεσπρωτία, βρέθηκαν και σχολειά των Ιωαννίνων.

Σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκονται και οι εισπράξεις της ταμιακής υπηρεσίας, με τα φετινά έσοδα να αναμένονται στο ύψος της περσινής διοργάνωσης, δηλαδή περίπου 250.000€ τα μεικτά και 210.000€ τα καθαρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ξενοδόχοι της περιοχής, η πληρότητα την εβδομάδα της εμποροπανήγυρης άγγιξε το 100%, ενώ αυξημένος ήταν και ο τσίρος των καταστημάτων με την μερίδα του λέοντος να κερδίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης και καφέ.

Ωστόσο γενικότερη γκρίνια υπάρχει τόσο από επιχειρήσεις του Λαμπόβου, όσο και από αυτές της Παραμυθιας για τους τσίρους, που όπως τονίζουν παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με πέρυσι.

Αν και υπήρχε αρκετός κόσμος που κυκλοφορούσε στην πόλη, ωστόσο και φέτος μεγάλος αριθμός επισκεπτών παράμεινε στον χώρο της εμποροπανήγυρης, δείχνοντας για άλλη μια φορά αδυναμία να καταφέρουμε την δρομολόγηση τους στην αγορά της Παραμυθιάς.

Κάθε χρονιά που περνά, φαίνεται και πιο έντονα το πρόβλημα πάρκινγκ, με τις περιορισμένες θέσεις σταθμεύσεις να καθιστούν αρκετές φορές της ημέρας την Παραμυθιά απροσπέλαστη και με το πρόβλημα να απαιτεί άμεσα λύση.

Στα αξιοσημείωτα, ο ανοιχτός Μητροπολιτικός Ι.Ν. Του Αγίου Δονάτου, ύστερα από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε γενικές γραμμές ο φετινός Λάμποβος που κορυφώνεται αν και ειχε ελλειμμα στην προβολή, ήταν επιτυχημένος, η εικόνα που μένει είναι θετική, ωστόσο θα πρέπει να δούμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εμποροπανήγυρης και το πως θα μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε με στόχο την μεγίστη αξιοποίηση του και για την πόλη.

 

In this article

Join the Conversation