3 πράγματα που χαλάνε στο σπίτι και μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας

Για όσα δεν μπορούμε... υπάρχει λύση...

Πολλές φορές όταν είμαστε στο διαδίκτυο αναζητούμε οδηγούς επιβίωσης για τα πάντα, ψάχνουμε για έναν πλήρη οδηγό για διακοπές στη Σαντορίνη, πως να μαγειρέψουμε με μόνο πέντε υλικά και χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος και ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές, που πολλές φορές κακά πράγματα συμβαίνουν σε καινούργιες συσκευές, η αναζήτηση παίρνει φωτιά.

Το ερώτημα όμως, το πότε είναι καλή ιδέα να επενδύσουμε χρόνο και πόρους για να επισκευάσουμε μια συσκευή και πότε πρέπει να την αντικαταστήσουμε εντελώς παραμένει, σωστά; Εδώ, απαντούμε σε αυτή την ερώτηση κοιτάζοντας 3 gadgets που είναι σχετικά εύκολο να επιδιορθωθούν.

  1. Ακουστηκά

Αν έχετε αγοράσει ένα ζευγάρι φθηνά ακουστικά, τότε μπορεί να μην αξίζει τον κόπο να τα επισκευάσετε. Ωστόσο, αν έχετε αγοράσει ένα ακριβό ζευγάρι ακουστικά, μην τα πετάξετε όταν κάτι πάει στραβά. Εφόσον οι μονάδες ήχου εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση λειτουργίας, μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα. Στερεώστε τα καλώδια με ειδική μονωτική ταινία για να προστατεύσετε τα εσωτερικά στοιχεία. Εάν αποκολληθεί ένα ακουστικό ή ένας σύνδεσμος, μπορείτε εύκολα να τον αντικαταστήσετε.

  1. Τηλεόραση

Θα σκεφτόσαστε ότι μια σπασμένη τηλεόραση θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείτε να επιδιορθώσετε, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια (ανάλογα με τη μάρκα). Ορισμένες online έρευνες σχετικά με την επισκευή τηλεόρασης θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ. Οι πλάσμα τηλεοράσεις, για παράδειγμα, συνήθως παρουσιάζουν αστοχία μετά από την καταστροφή ενός πυκνωτή. Αυτό μπορεί να διορθωθεί αγοράζοντας ένα κιτ επισκευής τηλεόρασης και ένα συγκολλητικό σίδερο. Το μόνο που κάνετε είναι να πάρετε τον πυκνωτή αντικατάστασης και να το κολλήσετε στη σωστή θέση μέσα στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολλά online σεμινάρια για να βοηθηθείτε.

Οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής συχνά αποτυγχάνουν λόγω εμφύσησης βολβών ή λαμπτήρων. Η κλήση επισκευαστή ή αντικατάσταση της τηλεόρασης μπορεί να είναι δαπανηρή. Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν μια τέτοια επισκευή. Από που ξεκινάτε; Αναζητήστε μαθήματα για τη συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο τηλεόρασης. Αν δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο διαθέσιμο, προσπαθήστε να βρείτε έναν οδηγό που καλύπτει μια παρόμοια κατασκευή. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε την επισκευή μόνοι σας – ή δεν είστε άνετοι – ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο που πιάνουν τα χέρια του.

  1. Οθόνη κινητού

Τα κινητά έχουν μια γυάλινη οθόνη με λεπτό στρώμα για την προστασία της οθόνης. Δυστυχώς, και τα δύο αυτά στρώματα μπορούν να θρυμματιστούν όταν ρίξετε το τηλέφωνό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν μια νέα συσκευή, υποβάλλουν ασφαλιστική απαίτηση ή αγοράζουν μια χρησιμοποιημένη συσκευή ως αντικατάσταση. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ εύκολη επισκευή. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ που περιλαμβάνει τα σωστά εργαλεία και βίδες για κάτω από 10€. Ή μπορείτε να αγοράσετε μια νέα οθόνη για τη συσκευή σας για περίπου 80€ έως 100€. Μετά από περίπου μία ή δύο ώρες προσεκτικής αποσυναρμολόγησης και επανασυναρμολόγησης, το τηλέφωνό σας θα επανέλθει σε κατάσταση λειτουργίας. Ακόμα κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σας, απλά πάρτε το χρόνο σας και ακολουθήστε τις οδηγίες και θα είστε εντάξει.

Βέβαια οι περισσότερες συσκευές μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθούν καθώς οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πράγματα όπως ιδιόκτητες βίδες ή περιβλήματα, τα οποία απαιτούν μοναδικά εργαλεία. Διαμορφώνουν τα εσωτερικά στοιχεία με σύγχρονο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διορθώσουν την εν λόγω συσκευή. Για τον μέσο άνθρωπο, οι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες ισοδυναμούν με δαπανηρή αντικατάσταση. Όμως αν κάνετε μια σοβαρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνικοι 24ώρες που γνωρίζουν την κάθε συσκευή και μπορούν να την φτιάξουν χωρίς να χρειάζεται να δώσετε την συσκευή στον επίσημο αντιπρόσωπο, που σε αυτή την περίπτωση θα ξοδέψετε και χρόνο αλλά και χρήμα.

In this article

Join the Conversation