Τρόποι για να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας

Οι αιτούντες εργασία μπορούν να περάσουν πολύ χρόνο στο να αναζητούν & τελικά να αποστέλλουν βιογραφικά χωρίς όμως να λαμβάνουν απάντηση του εργοδότη πόσο μάλλον να προχωρήσουν σε...

Οι εργοδότες μπορεί να δέχονται εκατοντάδες αιτήσεις ανά θέση εργασίας τόσο από τα δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όσο και από τα διοικητικά συμβούλια εργασίας, ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή ευρέσεως εργασίας.

Η αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας και η δημιουργία εργοδότη απαιτεί προσεκτική σκέψη, έρευνα και στρατηγική. Για να βοηθήσετε να μεγιστοποιήσετε την αναζήτηση εργασίας σας και να φτάσετε στην επιθυμητή καριέρα σας, είτε μιλάμε για τον χώρο των επιχειρήσεων είτε ακόμα και αν ενδιαφέρεστε για ένα πιο τεχνικό επάγγελμα όπως για παράδειγμα είναι ο υδραυλικός Αθήνα σκεφτείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

  1. Κατανόηση των κριτηρίων αναζήτησης εργασίας

Αναγνωρίστε τις πέντε κορυφαίες προτεραιότητές σας, είτε πρόκειται για εταιρική κουλτούρα, μισθό είτε για συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αν καταλάβετε τι σας παρακινεί ως υπάλληλο, θα είναι ευκολότερο να στοχεύσετε τις εφαρμογές σας σε ευκαιρίες που ταιριάζουν με τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες σας.

Επίσης, να είστε ευέλικτοι. Δεν θέλετε η ιδιαιτερότητά σας να σας κοστίσει την δουλειά των ονείρων σας στην εταιρία των ονείρων σας. Προτείνετε ότι αν φτάσετε στο σημείο να δώσετε συνέντευξη για μια δουλειά σε μια εταιρεία για την οποία θέλετε να εργαστείτε, αλλά δεν έχετε τα απαιτούμενα προσόντα, να είστε ειλικρινείς με τον υπεύθυνο προσλήψεων για την εμπειρία και την επιθυμία σας να εργαστείτε εκεί. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα μιας καλύτερης ευκαιρίας να ανοίξει μέσα σε αυτή την εταιρεία που να ταιριάζει με τα προσόντα σας.

  1. Δημιουργήστε μια λίστα με δουλειές που πληρούν τα κριτήρια σας

Μόλις είστε σε θέση να ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που ψάχνετε σε μια εργασία, χρησιμοποιήστε αυτά τα κριτήρια για να σας καθοδηγήσουν στην αναζήτησή σας. Αν για παράδειγμα έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας στο marketing, μπορείτε να επεκτείνεται τα προσόντα σας και να ακολουθήσετε τον δρόμο του digital marketing στην Ελλάδα. Η αν έχετε σπουδάσει ψυχολογία προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα επιπλέον προσόν που αφορά τον τομέα σας, έτσι ώστε να γίνεται πιο δελεαστικοί στον εργοδότη σας.

  1. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της εργασίας

Η ανάγνωση της περιγραφής της εργασίας κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μπορεί να παίρνει λίγο χρόνο, αλλά είναι μακροπρόθεσμα εξοικονόμηση, δεν θα υποβάλετε αίτηση για θέσεις εργασίας για τις οποίες είστε απίθανος υποψήφιος.

Οι εταιρείες έχουν γενικά περιορισμένη ευελιξία στις υποχρεωτικές απαιτήσεις τους, είτε πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πανεπιστημιακό πτυχίο είτε για συγκεκριμένη εργασιακή εμπειρία. Ωστόσο θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά και να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε με ακρίβεια πώς οι ικανότητές σας ή οι εμπειρίες σας είναι εφαρμόσιμες στην ευκαιρία που έχετε. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση τους αν σκεφτείτε ότι όταν ψάχνετε για παράδειγμα σπάνιες ποικιλίες κρασιών και συγκεκριμένα σε μια κάβα στην Αθήνα. Αν τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι λίγο ή καθόλου σχετικά με αυτό που ψάχνετε τότε θα νιώσετε ότι χάσατε τον χρόνο σας και δεν λάβατε αυτό που ζητούσατε. Θα υπάρξει δηλαδή κρίση αξιοπιστίας κάτι που δεν θέλετε να συμβεί ενώ μιλάτε με μελλοντικό σας εργοδότη, γιατί μπορεί να μην σας προσλάβει τώρα αλλά μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

In this article

Join the Conversation