Οι φθηνότεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί για τον χειμώνα

Ψάχνετε για ένα φιλικό, προς τον προϋπολογισμό σας, διάλειμμα από την καθημερινότητα, που θα σας βοηθήσει να κρατήσει την μελαγχολία του χειμώνα μακριά;

Είτε ψάχνετε για έναν πολύ ζεστό καιρό ή την απόλυτη χαλάρωση σε ένα resort όπως το Olympia Golden Beach Resort & Spa Review, είτε ενδιαφέρεστε μάλλον για χαριτωμένες χριστουγεννιάτικες αγορές και ζεστό κρασί από μια ανοιχτή φωτιά, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη για εξόρμηση στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα.

Λισαβόνα

Η όμορφη πόλη της Βαρκελώνης, χάρη στην χαλαρή ατμόσφαιρά της, τον καλό καιρό, το δημιουργικό πνεύμα και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι ένας από τους πιο σύγχρονους προορισμούς στην Ευρώπη. Ευτυχώς, οι τιμές εξακολουθούν να είναι σχετικά προσιτές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ η νυχτερινή ζωή και τα εστιατόρια είναι επίσης ιδιαίτερα προσιτά.

Πράγα

Σαν από παραμύθι, η Πράγα είναι ατελείωτα ρομαντική χάρη στα μπαρόκ παλάτια και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια. Τυλιχθήτε ζεστά και περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, σταματώντας στις γκαλερί τέχνης και τις μπουτίκ κατά μήκος του δρόμου. Υπάρχουν κάποιες επιλογές διαμονής σε πολύ λογικές τιμές στην Πράγα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εκτός της περιόδου των διακοπών.

Βουδαπέστη

Αν δεν φοβόμαστε μια ξαφνική αλλαγή στο κλίμα, τα ομορφότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης είναι μια πραγματική απόλαυση κατά τη διάρκεια του χειμώνα με πολλές καφετέριες που προσφέρουν πλούσια μπολ του Γκούλας για να σας ζεσταίνουν. Περιπλανηθείτε στο γοτθικό κτίριο του κοινοβουλίου πριν ξεφύγετε από ένα από τα ιαματικά λουτρά της Βουδα – η ουγγρική πρωτεύουσα έχει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη.

Ντουμπρόβνικ

Υπάρχουν πολλοί εύλογοι λόγοι για να επισκεφθείτε το Ντουμπρόβνικ οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και ενώ ο χειμώνας συνήθως αποκλείει πολλές μέρες στην παραλία, είναι μια καλή στιγμή να εξερευνήσετε την εντυπωσιακή ιστορία και την αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης. Εάν και οι τιμές έχουν σταθερή αύξηση στο Ντουμπρόβνικ τα τελευταία χρόνια, η εκτός εποχής επίσκεψη μειώνει τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς.

Βίλνιους

Μία από τις λιγότερο γνωστές πρωτεύουσες της Ευρώπης, η Βίλνιους είναι μια ζωντανή πόλη με μια παλιά κωμόπολη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα πλούσιο αρχαιολογικό τοπίο. Φημίζεται για το γεγονός ότι είναι ένα από τα φθηνότερα διαλείμματα από την πόλη της Ευρώπης. Ο χειμώνας είναι κρύος αλλά υπάρχουν πολλά ζεστά καφέ, βιοτεχνικές μπύρες, δροσερές γκαλερί τέχνης και άλλα πολλά.

Αν παρόλα αυτά το να ταξιδέψετε μόνοι σας σας φαίνεται πιο ακριβό αλλά και δεν νιώθετε άνετα με την ιδέα, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα ταξίδια στο εξωτερικό υπάρχει η λύση. Μια πολύ καλή επιλογή είναι να αναζητήσετε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα που θα σας ενημερώσει και θα σας καθοδηγήσει για το ταξίδι σας. Πολλές φορές γίνονται και οργανωμένες εκδρομές στις οποίες μπορείτε να γνωρίσετε και νέους ανθρώπους εκτός από νέα μέρη.

In this article

Join the Conversation