Ότι συμβαίνει στην WTM

Για 3 ημέρες η παγκόσμια αγορά του τουρισμού, συγκεντρωμένη σε 6.000 τμ.

Με πολύ θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα καλό κλίμα, άνοιξε το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο τις πύλες της, η φετινή World Travel Market, συγκεντρώνοντας την παγκόσμια κοινότητα του Τουρισμού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στις πρώτες ώρες λειτουργίας της WTM, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις της τάξης του 8-10%, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό και τους πλέον μετριοπαθείς να κάνουν λόγο για υψηλό μονοψήφιο.

Στο ελληνικό περίπτερο (ΕΟΤ) της WTM, που συγκεντρώνει ήδη πολύ κόσμο, αν και σήμερα είναι ημέρα εισόδου μόνο με προσκλήσεις, από το πρωί βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Κώστα Τσέγα, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Χ. Καρίμαλη και την διευθύντρια του γραφείου της και αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, ενώ ξεκίνησε συναντήσεις με tour operators, με την αρχή να γίνεται με την TUI, την Helen Caron και το επιτελείο της.

Στην WTM που αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία των μεγάλων Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων στην Ευρώπη, βρίσκεται  και ο δήμος Σουλίου με την δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο περίπτερό του οποίου θα φιλοξενείται.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ήπειρο, παρουσιάζουν tour operators  από χώρες της βόρειας Ευρώπης, ενώ αυξημένη επισκεψιμότητα παρουσιάζεται και απο επαγγελματίες της Μεσογείου

Σε δηλώσεις η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ανέφερε:

Ο Δήμος Σουλίου συμμετέχει και φέτος στην Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο, όπου συνολικά  συμμετέχουν 190 χώρες, και περισσότεροι από 3.000 προορισμοί, με σκοπό την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος του Δήμου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προβληθεί ο Δήμος Σουλίου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές του Δήμου, τον πολιτισμό και την παράδοση.

Ο Δήμος φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου αναδεικνύοντας από κοινού τις εμπλουτισμένες τουριστικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού που παρέχει η Ήπειρος και αποτελούν ένα νέο ποιοτικό και ταυτόχρονα δυναμικό τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς.

Βρίσκομαι εδώ καθώς έχω προγραμματίσει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες με σκοπό την παρουσίαση του Δήμου και στόχο την συνέχεια να αναλάβουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.”

Η διεθνής τουριστική έκθεση “World Travel Market” ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 1980 με 221 εκθέτες από 40 χώρες και 9.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα συνεχίζει τη δράση της με 5.000 εκθέτες από 190 χώρες και περιφέρειες, καθώς και περισσότερους από 51.000 συμμετέχοντες. Πρόκειται για μία από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς περιλαμβάνει Β2Β συναντήσεις.

In this article

Join the Conversation