Στην Ρωσία το επίκεντρο για την προωθηση του τοπικού θρησκευτικού τουρισμού

Αυξημένο ενδιαφέρον από το Ρωσικό κοινό για τα Ορθόδοξα και εν γένει τα πολιτιστικά μνημεία

Η Ήπειρος είναι από τις 9 Περιφέρειες της Ελλάδας, οι οποίες βρέθηκαν στο “επίκεντρο” της συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ δόθηκε έμφαση στην προώθηση και την προβολή νέων ελληνικών προορισμών στη ρωσική τουριστική αγορά, λιγότερο δημοφιλών, όπως η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Μακεδονία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέσα από συναντήσεις εργασίας, προβολή στα μέσα ενημέρωσης κλπ.

Το Υπουργείο Τουρισμού καθ’όλη τη διάρκεια του Αφιερωματικού Έτους λειτούργησε ως “γέφυρα” για τον συντονισμό των δράσεων με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα για να προωθηθούν από ελληνικής πλευράς πρόσθετες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις στη Ρωσία.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2018 η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού στην Μόσχα και δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες που παρέχει η περιφέρειά για τουρισμό για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τον άριστο συνδυασμό που υπάρχει μεταξύ των θαλάσσιων και ορεινών προορισμών.

Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το Ρωσικό κοινό για τα Ορθόδοξα και εν γένει τα πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου, που αποτέλεσε και στοιχείο προβολής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αφιερώματα στην Ήπειρο έγιναν από αρκετα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις και παρουσιάσεις όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας, στελεχών του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι πλέον η πρόσβαση προς την Ήπειρο, είναι εύκολη και ασφαλής.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και ιδιαίτερα στο συνδυασμό θαλάσσιου και ορεινού τουρισμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία εξήρε την άρτια παρουσία της Ηπείρου σε μια ακόμη μεγάλη διεθνή έκθεση.Θετικές αναφορές στην Ήπειρο και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από τη Ρωσία έκανε και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ανδρέας Φρυγανάς σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Προξενείο.

In this article

Join the Conversation