Το πλάνο του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Κέντρο / Επιχειρηματικό Πάρκο

Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου και των σχετικών υποέργων χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF), στα πλαίσια του έργου ADRI – UP.

Το πλάνο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για το Εμπορευματικό Κέντρο / Επιχειρηματικό Πάρκο ανέδειξαν πρόσφατα στελέχη του.

Σύμφωνα με αυτό, αφορά την ανάπτυξη ενός διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village) εντός της περιφέρειας της Θεσπρωτίας, μεταξύ των οποίων μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και η άλλη στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το Βιομηχανικό Πάρκο Θεσπρωτίας στην Γκρίκα, Παραμυθιάς.

Το Εμπορευματικό Κέντρο θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει, άλλα και θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που, είτε ξεκινά, είτε διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Θα προσθέσει έναν ισχυρό κρίκο στη δόμηση της αλυσίδας λιμενικών – οδικών μεταφορών, διαμετακόμισης Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας και της ελληνικής ενδοχώρας.

Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου και των σχετικών υποέργων χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF), στα πλαίσια του έργου ADRI – UP.

Το έργο προβλέπει:

-Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου/ εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας και κατασκευή της οδικής σύνδεσης του κέντρου με την Εγνατία Οδό και κατ’ επέκταση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

-Μελέτες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάπτυξη νέου τερματικού σταθμού για πλοία Ro-Ro/ Ro-Pax στο λιμάνι της Ανκόνα.

-Αναδιάρθρωση της αποβάθρας VI στο λιμάνι της Τεργέστης.

-Βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής στο εμπορευματικό κέντρο «Interporto di Trieste».

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόκειται να αξιοποιηθεί, με τη μέθοδο της υπο-παραχώρησης δραστηριοτήτων.

In this article

Join the Conversation