Διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» του τουρισμού

Οι εκθέσεις και ο εναλλακτικός τουρισμός

Με την «ώθηση» των προηγούμενων ετών, το 2019 ξεκινά για την Ήπειρο με το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, που πέρα από την παραγωγή διαφημιστικού και προωθητικού υλικού, περιλαμβάνει μια τακτική παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον Φεβρουάριο, μάλιστα, ξεκινά με την έκθεση Tour Salon Posen στην Πολωνία και ακολουθούν η Μ.Ι.Τ. στο Μιλάνο, η έκθεση I.M.T.M. στο Τελ Αβίβ, η Mediterranean Panorama στην Στοκχόλμη, η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού F.RE.E. στο Μόναχο, στο I.F.T. στο Βελιγράδι και η έκθεση Ferie Fur Alle στη Δανία.

Τον Μάρτιο ακολουθούν εκθέσεις στο Βερολίνο, τη Μόσχα, την Κύπρο, την Αθήνα, τη Γαλλία, το Λονδίνο, τη Θεσσαλονίκη και τη Βαρσοβία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τουριστικό workshop στη Χάγη, στις 16 Απριλίου, με θέμα Greek Alternative Tourism 2019, αλλά και οι εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Κίνα και Σιγκαπούρη.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Ήπειρος θα φιλοξενήσει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών του 2019, με το «Epirus trail» να αποτελεί το νέο «χαρτί» της περιοχής, σε επίπεδο εναλλακτικού τουρισμού. Μάλιστα, για τις ανάγκες προβολής το Epirus trail θα αποκτήσει το δικό του έντυπο και ψηφιακό προωθητικό υλικό, σύμφωνα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Επίσης, σημαντικό «χώρο» στην τουριστική προβολή καταλαμβάνει και ο τομέας της γαστρονομία, με την παράλληλη προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Γεωργία Χαλάτση

 

In this article

Join the Conversation