Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο η κοινωφελής εργασία. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή

Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται από τους περιορισμούς της προεκλογικής περίοδου

Η συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αιτήσεως του εγατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσπρωτίας για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.

Παράλληλα και σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπονται χιλιάδες προσλήψεις μονίμων αλλά και εποχικών υπαλλήλων, οι οποίες μπορεί να πραγματοποιούνταν μέσα στην προεκλογική περίοδο εξαιρούνται από τους σχετικούς περιορισμούς

Πιο συγκεκριμένα, εξαιρούνται παγίως από την αναστολή της προεκλογικής περιόδου όσες προσλήψεις είχαν δρομολογηθεί πριν από την επίσημη έναρξή της, δηλαδή ένα μήνα πριν. Πρώτη και κύρια προκήρυξη που εξαιρείται είναι η 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις σε καθαριότητα, ύδρευση και αποχέτευση των δήμων. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, αλλά οι προσλήψεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο προκειμένου να εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις από κάθε δήμο, οπότε υπάρχει κίνδυνος να περάσει η 26η Απριλίου.

Η εξαίρεση αφορά επίσης εποχικό προσωπικό σε τομές της Αυτοδιοίκησης όπως αυτό που αφορά τα ΚΑΠΗ, την καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς, παιδικές κατασκηνώσεις, ναυαγοσώστες, υδρονομείς ύδρευσης, χειριστές μηχανημάτων, πυρασφάλεια, προγράμματα κοινοφελούς εργασίας και προσωπικό από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ του Ν. 3584/2007. Επίσης εξαιρούνται οι μετατάξεις επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών από σωφρονιστικά ιδρύματα στους κατά τόπους δήμους.

Ο αριθμός των εποχικών που θα μπορούν να προσλαμβάνουν οι δήμοι μέσω κεντρικών αυτοτελών πόρων σε παιδικούς σταθμούς, τεχνικές υπηρεσίες, κ.λπ.. αυξάνεται κατά 42,9% από 93,3 σε 1.333 άτομα ετησίως.

In this article

Join the Conversation