Σε γενική συνέλευση το Εργατικό Κέντρο

Την Κυριακή 17/3 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την γενική συνέλευση, απευθύνεται σε όλους εσάς που ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να δεχόμαστε τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Σε μια γενική συνέλευση που συμμετέχουν εργάτες και όχι εργοδότες (όπως στην ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) ή διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που σου ζητάνε να χαμογελάς για τα κέρδη των επιχειρήσεων (my market).

Σε μια γενική συνέλευση που στόχο έχει την ενημέρωση, την ουσιαστική συζήτηση, την ανάγκη να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τις δυσκολίες μας αλλά και πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας.

Σε μια γενική συνέλευση που την απασχολεί η ζωή και οι ανάγκες των συναδέλφων και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.
Σε καλούμε στη Γενική Συνέλευση, ανεξάρτητα σε ποιο θεό πιστεύει ο καθένας, να σταθούμε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, μπροστά στις εξελίξεις, να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας, να αντιμετωπίσουμε το εργοδοτικό απόστημα ως εργάτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα σωματείο ακόμα πιο δυνατό, που μέσα από την ταξική γραμμή πάλης θα μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις που όμως αποδεικνύονται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ίσα ίσα για να κάμπτουν τη λαϊκή αντίδραση. Είναι πλέον φανερό πως όταν μιλούν για ανάπτυξη δεν εννοούν τη βελτίωση της ζωής μας, αλλά την ευημερία των μεγάλων επιχειρήσεων, της κερδοφορίας που αντλείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς.

Ξέρουμε πως αυτά που μας ετοιμάζουν είναι η περαιτέρω απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας από τις 7 που απελευθέρωσε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στις 32 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την πλήρη κατάργηση της, μισθούς ψίχουλα χωρίς κλαδική ΣΣΕ, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των ασθενειών, ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που μας τάζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση. Καθημερινά βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα πιο βασικά έξοδα του σπιτιού.

Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη”, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε με την δράση μας μέσα από το ταξικό σωματείο μας να βάλουμε φρένο στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και στα χρόνια της κρίσης αλλά και σήμερα στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.

Τέτοιο σωματείο, αποκούμπι των εργαζομένων και των ανέργων, χρειαζόμαστε που θα οργανώνει, θα παλεύει και δεν θα συμβιβάζεται με τα αφεντικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας -μαζικοποιούμε το σωματείο μας

Διεκδικούμε:
• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
• Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
• Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συνάδελφοι σε καλούμε να ενισχύσεις με την συμμετοχή σου το σωματείο μας ώστε να συνεχίσουμε την πάλη μας με μεγαλύτερη δύναμη να ακουστεί η φωνή μας ακόμα πιο δυνατά.

In this article

Join the Conversation