23 ενεργειακές λύσεις παρουσιάστηκαν στην διακρατική συνάντηση εργασίας για το Adriοn Power

Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας παραβρέθηκαν ειδικοί από Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία, καθως και εκπρόσωποι του ΟΛΗΓ.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 3 & 4 Απριλίου 2019, πραγματοποίησε με επιτυχία στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μια Διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του έργου ADRION POWER στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Παραβρέθηκαν ειδικοί από 5 χώρες (Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία), καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το έργο «POWER» είναι ένα διακρατικό έργο (Interreg ADRION, 2014-2020) με βασικό ΣΤΟΧΟ να αναπτύξει μια ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ μέσω της οποίας θα στηρίξει τα λιμάνια προς μία κατεύθυνση που θα τα μετατρέπει σε Κέντρα Καινοτομίας (Innovation Hubs), ικανά να ερμηνεύσουν και να καινοτομήσουν τον ιστορικό τους ρόλο ως τόπους ανταλλαγής, να καταστούν σημεία σύνδεσης μεταξύ των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Αδριατικής και να διευκολυνθεί η ενίσχυση του επιχειρηματικού δυναμικού τους, η οποία επί του παρόντος δεν έχει εκφραστεί ή δεν αποτιμάται επαρκώς.

Συγκεκριμένα, το έργο «PΟWER» επικεντρώνεται στο θέμα «Ενέργεια» (ενεργειακή απόδοση, ανακατασκευή κτιρίων, ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές κ.λπ.), καθώς η «ενέργεια» αποτελεί στρατηγικό παράγοντα σε κάθε εδαφικό / επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αφορούσε την επιλογή ΛΥΣΕΩΝ πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των Λιμανιών, που κατέθεσαν επιχειρηματίες και από τις 6 χώρες (μαζί με την Ελλάδα).

Συνολικά κατατέθηκα 23 «Λύσεις» εκ των οποίων οι 4 ήταν από την Ελλάδα όπου 1 ήταν από επιχειρηματία με έδρα την Ηγουμενίτσα. Μάλιστα η προτεινόμενη «λύση» από την Ηγουμενίτσα έτυχε υψηλής βαθμολογίας λαμβάνοντας την 2η θέση.

Οι προτάσεις αυτές προκρίθηκαν να συμμετάσχουν σε νέα συνάντηση που θα γίνει τον Ιούνιο στην Ριέκα της Κροατίας με την συμμετοχή των επιχειρηματιών, και εκπροσώπων των Λιμανιών απ’ όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Σκοπός είναι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ των λύσεων αυτών στην πράξη από τα λιμάνια της Αδριατικής.

Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο POWER επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή επισκεφθείτε την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου και στο facebook.

In this article

Join the Conversation