Απάντηση Τίτου σε δημοσιεύματα | «Το γήρας μπορεί να επιφέρει αδυναμία ωστόσο συσσωρεύει σοφία» +ΒΙΝΤΕΟ

«Όλα λειτουργούν υποδειγματικά στη Μητρόπολη. Δεν εξαιρείται κανείς, γερνάμε και αυτό δεν είναι μεμπτό»

Ιερατική Σύναξη, πραγματοποιηθηκε το πρωί την Τρίτη, στο Μητροπολιτικό Ι.Ν Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, με κεντρικό θέμα το Πάσχα. Κεντρικός ομιλητής στη Σύναξη ήταν ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Μεθόδιος, που εστίασε στη χαρμολύπη του σταυροαναστάσιμου χαρακτήρα του Πάσχα.

Ο Μητροπολίτης Τίτος διευκρίνισε, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, πως “όλα λειτουργούν υποδειγματικά στη Μητρόπολη” και ζήτησε από τους ιερείς να του έχουν εμπιστοσύνη. Τόνισε πως το γήρας, μπορεί να επιφέρει αδυναμία, ωστόσο συσσωρεύει και σοφία. “Οι άνθρωποι, δεν εξαιρείται κανείς, γερνάμε, πρόσθεσε, και αυτό δεν είναι μεμπτό”.

Όλες οι ανάγκες της Μητρόπολης, σημείωσε, εξυπηρετούνται κανονικά και όποιος θέλει πληροφορίες “για οτιδήποτε, που αφορά σ’ εμένα ή σε ζητήματα της Μητρόπολης, έχει τη δυνατότητα να έρθει και να με συναντήσει”.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Βελισσάριος Σάντας κάλεσε τους κληρικούς να μη δίνουν βαρύτητα στα δημοσιευόμενα κατά του Μητροπολίτη και των στελεχών της Μητρόπολης, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κατα τά άλλα ο κ. Τίτος υπογράμμισε, πως ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να ανέβουμε από τη γη στον ουρανό. Και πρόσθεσε ότι η περίοδος του Πάσχα δείχνει το μεγαλείο του Θεού ως Πατέρα, που κάνει τα πάντα για εμάς τα παιδιά μας. Και σταυρώθηκε, σηκώνοντας το δικό μας αμαρτωλό σταυρό. Και αναστήθηκε για να μας παρασύρει στη λύτρωση.

Η.Μ

In this article

Join the Conversation