Τα ειπε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτό της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού καθώς και οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο,

Με αφορμή τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα στην πόλη των Ιωαννίνων στις 9 & 12 Μαΐου αντίστοιχα και με στόχο την ανάδειξη ζητημάτων του κλάδου μας, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων απηύθυναν αίτημα συνάντησης μαζί τους.

Από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τα προεδρεία των Ενώσεων, ενώ θετικά στο αίτημά μας ανταποκρίθηκε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση αυτής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Κατά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε θετικό από τις δύο πλευρές κλίμα, τα δύο πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία, έθεσαν στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτό της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού, επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στους Νομούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία ένεκα των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, επισημαίνοντας την καταφανέστατη αδικία της εξαίρεσής τους με την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το αίτημα ίδρυσης αστυνομικής υπηρεσίας αερολιμένα, καθώς και ζητήματα προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων.

Ειδικότερα, με τεκμηριωμένο λόγο και αδιάσειστα στοιχεία για τον χαρακτήρα του αστυνομικού επαγγέλματος και κυρίως για τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και για τους θανάτους εκτός υπηρεσίας, που έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μίλησαν, οι πρόεδροι των Ενώσεων, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τα δίκαια αυτά αιτήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας ολόκληρες δεκαετίες, «θωρακίζοντας» τον Έλληνα Αστυνομικό, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του αφού παρέλαβε σχετικό υπόμνημα που ανέλυε λεπτομερώς τα ανωτέρω ζητήματα, δήλωσε πως έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους απέναντι στους πολίτες του, στέκεται δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό, ενώ η αστυνομία θα στηριχθεί και θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία».

Συναδέλφισες & συνάδελφοι,
Από πλευράς μας, υπέρμαχοι της λογικής των ίσων αποστάσεων, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος του Αστυνομικού και όχι η παραπομπή αυτού του δίκαιου και ώριμου από καιρό αιτήματός μας σε μελλοντικό χρόνο.

Υπενθυμίζουμε δε πως είμαστε σταθερά δίπλα σας, στηρίζοντάς σας και αναδεικνύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζετε με στόχο την επίλυσή τους, ενώ μέσα από τους κόλπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ, της αντιπροσωπευτικότερης και πολυπληθέστερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, δηλώνουμε παρόντες, δυνατοί, και ενωμένοι!!!

In this article

Join the Conversation