Ελευθερία Ντάφλου | Η ψήφος μας να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία

Δελτίο Τύπου

Ο παραλογισμός της ψήφου και η λάθος επιλογή πολιτικών προσώπων δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα έλλειψης κοινωνικής ή πολιτιστικής κουλτούρας των ψηφοφόρων, όπως βιάζονται λανθασμένα να υποστηρίξουν κάποιοι.
Υπάρχει η χαλαρή ψήφος, η σιωπηρή ψήφος, η αρνητική ψήφος αλλά υπάρχει και η παγιδευμένη ψήφος!!! Αυτή έχω την αίσθηση πως είναι η κατά πλειοψηφία ψήφος των Ηπειρωτών και περισσότερο των Θεσπρωτών, παγιδευμένη.

Ιδανικά επιλέγει ο ψηφοφόρος που ζει και εργάζεται σε μια Περιφέρεια με οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Όταν παλεύεις για τη στιγμή και για την επιβίωση και βλέπεις τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται κάθε λεπτό σε τεντωμένο σχοινί, τότε σίγουρα δεν θα μπορέσεις ούτε καν να φανταστείς τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί σε καταβάλει το σήμερα. Φαντάζει η ελεύθερη ψήφος να είναι πολυτέλεια αυτών που ζουν σε μια περιφέρεια που τους έχει εξασφαλίσει τις κατάλληλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Ο τόπος μας είναι γνωστό πως βρίσκεται στα τελευταία επίπεδα σε όλους σχεδόν τους δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης (οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής), όταν άλλες περιφέρειες έχουν μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό, δημιουργεί έναν πανικό στους ψηφοφόρους και μια εξάρτηση που οδηγεί σε επιλογές που θα χαρακτηρίζονταν ως αδικαιολόγητες υπό άλλες συνθήκες.

Πιστεύουν αυτόν τον υποψήφιο που θα τους προσφέρει μια προσωπική και προσωρινή ανακούφιση. Ανταποκρίνονται σε συναλλαγές, χάρες, προσωπική στήριξη μέσω ανταλλαγμάτων, γιατί αυτό φαντάζει εκείνη τη στιγμή ως η μόνη λύση.
Βλέπουμε να στηρίζονται άτομα που ξεπουλάνε ιδεολογίες και αρχές όχι από πολιτική δυσαρέσκεια αλλά για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην πολιτική σκηνή με κάθε τίμημα. Βλέπουμε να απαιτούν την ψήφο μας άτομα ήδη εκλεγμένα χωρίς να έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Προφανώς, αυτό που είναι αναγκαίο για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ήπειρο είναι να αλλάξει το ίδιο το περιβάλλον μέσω της αλλαγής των ανθρώπων που αποφασίζουν, που διοικούν και που διατηρούσαν τόσα χρόνια τα χαμηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας και ανάπτυξης.

Να κάνουμε την ανατροπή ετούτη την κατάλληλη στιγμή και να δώσουμε το βήμα σε ανθρώπους που μπορούν να δώσουν μια διαφορετική προοπτική. Που έχουν την όρεξη και την διάθεση να προσφέρουν μια Περιφέρεια με πλαίσιο σταθερότητας και ηρεμίας ώστε να βγούμε από την παγίδα του τώρα και να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον.
Αν φανταστώ την περιφέρεια Ηπείρου σαν μια μηχανή και τις περιφερειακές ενότητες ως τα τέσσερα γρανάζια της, απορώ πως να μπορεί να λειτουργεί ομαλά όταν αυτά τα γρανάζια λειτουργούν με διαφορετική ταχύτητα, δέχονται διαφορετική συντήρηση και διαφορετική προσοχή? Προφανώς η μηχανή θα χαρακτηριστεί ξεκούρδιστη!!

Το Κοινό των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, βασίζεται σε αυτήν την προοπτική. Να δημιουργήσει ένα αλληλέγγυο περιβάλλον βάζοντας την περιφέρεια της Ηπείρου σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας. Να δώσει πίσω στους πολίτες της Ηπείρου το δικαίωμα να μπορούν να ονειρευτούν, να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν.

Η ψήφος μας πρέπει να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία!!!

Με εκτίμηση
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θεσπρωτίας
Κοινό των Ηπειρωτών

Ελευθερία Ντάφλου
Οικονομολόγος
Μ.Β.Α – MSc Οικονομικής Ανάλυσης

In this article

Join the Conversation