Oι απαντήσεις Κάτσιου, στο Ερωτηματολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

Τι ανέφερε για Υγιεινή και Ασφάλεια, θέματα προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων και 2ετή προσχολική αγωγή

  1. Υγιεινή και Ασφάλεια:

Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας αποτελεί για μένα προσωπικά και την παράταξη «Τόπος Αξιών» μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παγιώσω στο δήμο Σουλίου την τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, που θα το καθιστούν, ως χώρο εργασίας περισσότερο ασφαλές και υγιεινό. Στόχος μου είναι η διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων με μηδέν ατυχήματα! Μας περιμένει δουλειά και συνεργασία με τους ίδιους τους εργαζόμενους για να παρέχουμε ένα περιβάλλον όπου τα ατυχήματα ή άλλα περιστατικά στο χώρο εργασίας θα αποτελούν αποτρέψιμο κίνδυνο εντός του δημαρχείου.

  1. Θέματα προσωπικού

Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο δήμο σε αορίστου χρόνου απαιτεί πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και νομοθετική ρύθμιση στη βουλή. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και στην υπηρεσιακή εκπαίδευση των υπαλλήλων σε προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζω αμέσως μετά το Σεπτέμβριο να υπογραφεί ένα Πρωτόκολλο συνεργασίας για την επιμόρφωση αιρετών και υπαλλήλων του δήμου Σουλίου με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Σχετικά με την παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα σε θέματα αναφορικά με οικονομικές διεκδικήσεις (13ος και 14ος μισθός) δεσμευόμαστε ότι από μέρους μας δεν θα αποτελέσει μέτρο πίεσης προς τους υπαλλήλους.

  1. Ιδιωτικοποιήσεις : Καθαριότητα – Μεταφόρτωση

Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών του δήμου Σουλίου είναι το ζητούμενο για όλους. Ο δήμος Σουλίου πρέπει να έχει δική του λειτουργική υπηρεσία καθαριότητας και αυτό θα κάνουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή διεκδικώντας πόρους από διαθέσιμα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. Για εμάς η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι πρόβλημα αλλά ευκαιρία για αξιοποίηση χρηματοδότηση προγραμμάτων, προστασία του περιβάλλοντος, αύξηση των δημοτικών εσόδων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κατά συνέπεια, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί αδιέξοδη κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο, οπότε δεν θα μπούμε στη λογική των σεναρίων να παραδώσουμε τη διαχείρισή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

  1. Διαχείριση απορριμμάτων – Ανακύκλωση

Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι μόνον μια από τις βασικές αρμοδιότητες του δήμου Σουλίου αλλά και κορυφαίο ζήτημα ποιότητας ζωής για τους δημότες. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά η ανακύκλωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, επιφέρουν τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενώ οδηγούν και σε μείωση των δημοτικών τελών και αυτό να μεταφραστεί σε μετρήσιμο όφελος στην τσέπη των συνδημοτών μας.

  1. Προσχολική αγωγή

Το δικαίωμα όλων των παιδιών για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ικανοποιεί μια κοινωνική ανάγκη αλλά ταυτόχρονα και ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

In this article

Join the Conversation