Σε Σούλι και Καλλιθέα ο Νίκος Αθανασίου

Δελτίο Τύπου

Με απόλυτη ικανοποίηση και την ίδια ενθουσιώδη υποδοχή ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις του Υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Αθανασίου στα όμορφα χωριά του Ηρωικού Σουλίου και της κοινότητας Καλλιθέας.

Οι Κοινότητες της Σαμονίδας, του Αυλοτόπου, του Τσαγγαριου, της Φροσύνης και των Κουκουλιών αποτέλεσαν σημεία αναφοράς των επισκέψεων της Κυριακής 19 Μάιου. Σημαντικές οι συζητήσεις και ουσιώδης η ενημέρωση του συνδυασμού 1 ΜΕΛΛΟΝ Ανάπτυξης και Ελπίδας με επίσης σημαντική παρουσία των κατοίκων. Ο Νίκος Αθανασίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από την προσωπική του εμπειρία και ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου. Κύρια θέματα η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και η απομόνωση των κατοίκων από την Παραμυθιά με την διακοπή των δρομολογίων της συγκοινωνίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση δρομολογίων από τον Δήμο και στις κοινότητες του Σουλίου κατά τις περιόδους που διακόπτεται η συγκοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απαραίτητη εξυπηρέτηση των ευπαθών ηλικιωμένων με λειτουργία της βοήθειας στο σπίτι και στις Κοινότητες του Σουλίου. Η δημιουργία Γηροκομείου είναι ένας μεγάλος και σημαντικός στόχος που πρέπει να υλοποιηθεί όσο και αν φαντάζει δύσκολος στην πραγματοποίηση του. Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα των χωριών του Σουλίου που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση είναι το πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο από τη Γλυκή έως τις παρυφές των κοινοτήτων.

Η αρχή έγινε στην Σαμονίδα, την καρδιά του Σουλίου με επίσκεψη και ξενάγηση στον ανακαινισμένο και ιδιαίτερα καλαίσθητο ξενώνα. Αίτημα των κατοίκων η πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες και ο καθαρισμός των ήδη υπαρχουσών οδικών δρόμων. Στον Αυλότοπο, κοινότητα με σημαντική παρουσία κτηνοτρόφων, ο Νίκος Αθανασίου αφουγκράστηκε τα αιτήματα των δημοτών και τα προβλήματα τους. Κύρια θέματα η δημιουργία χώρου άθλησης και παιδικής χαράς, η παρουσία ιατρικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η διαρκής εξυπηρέτηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός τομέας. Στο Τσαγγάρι και την Φροσύνη καίρια προβλήματα αποτελούν η διακοπή της συγκοινωνίας με την Παραμυθιά και η ανάγκη ολοκλήρωσης οδικού άξονα προς την Εγνατία οδό. Οι κάτοικοι ζήτησαν την στήριξη της Δημοτικής αρχής σε θέματα καθημερινότητας. Μείζον θέμα στην Φροσύνη η ολοκλήρωση της επιδιόρθωση του σχολικού κτηρίου, ενώ αναφέρθηκε και το υψηλό κόστος παραγωγής που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι λόγω χιλιομετρικής απόστασης από την Γλυκή και την Παραμυθιά.

Τέλος στην Καλλιθέα τα κύρια προβλήματα της κοινότητας εντοπίζονται στην έλλειψη επάρκειας ύδρευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην ανάγκη δημιουργίας ράμπας για ΑΜΕΑ την οποία ο Νίκος Αθανασίου δεσμεύθηκε να είναι στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, στην επιδιόρθωση τμημάτων του οδικού δικτύου και την αξιοποίηση με όποιο πρόσφορο τρόπο απαιτείται της περιοχής πλησίον του ποταμού Καλαμά.

In this article

Join the Conversation