Κάλεσμα του Νίκου Μπρέστα για τις εκλογές της Κυριακής

Δελτίο Τύπου

Οι νέοι που το μέλλον τους δεν είναι η υποταγή, αλλά η αντίσταση, η πάλη, που είναι στο δρόμο για τα δικαιώματά τους, είναι μαζί με το ΚΚΕ.

Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες νέοι που δεν βολεύονται με την κατάσταση που ζουν, που νιώθουν οργή, αγανάκτηση, που έχουν αιτήματα και διεκδικήσεις. Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι που διεκδικούν να δουλεύουν με ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπή μισθό. Φοιτητές που έχουν αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, που αγωνίζονται για να μπορούν να σπουδάζουν ολοκληρωμένα. Μαθητές που και το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, πάλεψαν για ένα σχολείο που «να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Για να δυναμώσουν αυτές οι προσπάθειες, για να είναι η νεολαία σε καλύτερη θέση την επόμενη μέρα, για να διεκδικήσει όσα της στερούν το σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους, που είναι απογοητευμένοι, αηδιασμένοι, προδομένοι απ’ αυτούς. Να μην επιλέξουν την αποχή (είναι υπέρ τους). Να τους μαυρίσουν και να ορθώσουν το ανάστημά τους, διεκδικώντας και κατακτώντας τη ζωή που τους αξίζει, έχοντας συμπαραστάτη ένα δυνατό ΚΚΕ, που δεν θα τους προδώσει ποτέ.

Υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν ανέχονται το ρατσισμό, τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Αυτοί οι νέοι έχουν την ευκαιρία μέσα και από τις κάλπες να δώσουν απάντηση στη Χρυσή Αυγή, στα κόμματα του συστήματος που θρέφει και ενισχύει το φασισμό.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ να γκρεμίσουν τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή να τη θέσουν εκτός Βουλής όπως και τα υπόλοιπα εθνικιστικά φασιστικά μορφώματα.

Σε αυτές τις εκλογές οι νέοι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία…

Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει και όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ, για να είναι την επόμενη μέρα ακόμα πιο δυνατή η συλλογική διεκδίκηση, η προοπτική της αντεπίθεσης του λαού!

Η νεολαία χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα, εκεί που κρίνεται το δίκιο.

In this article

Join the Conversation