H ΛΑ.ΣΥ. για τα τραγικά γεγονότα στη Χαλκιδική και για την ανάγκη μέτρων πολιτικής προστασίας

Και στην περιοχή μας πολλάκις τόσο ως η Λαϊκή Συσπείρωση στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα όσο και ως ΚΚΕ έχουμε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» .

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Χαλκιδική και την συμπαράστασή μας στους πάνω από 100 τραυματίες και στους εκατοντάδες πληγέντες (κατοίκους, επαγγελματίες, παραθεριστές), που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά.

Οι καταστροφές αυτές έρχονται να αναδείξουν για ακόμα μια φορά την ανάγκη ολοκληρωμένου μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης, αλλά και δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές, γιατί πέρα από τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα, υπάρχουν και “ακραίες” ελλείψεις σε αυτούς τους τομείς, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των τοπικών- περιφερειακών αρχών.

Και στην περιοχή μας πολλάκις τόσο ως η Λαϊκή Συσπείρωση στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα όσο και ως ΚΚΕ έχουμε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης αλλά και ολοκληρωμένου πλαισίου σχεδιασμού πολιτικής προστασίας.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο 2019 και αντί ο λαός μας να αισθάνεται πιο ασφαλής από τα φυσικά φαινόμενα, είναι πιο εκτεθειμένος και ευάλωτος σε τέτοιες καταστάσεις, καταστάσεις που γίνονται όλο και πιο συχνές διότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και την λαϊκής περιουσίας δεν «χωράνε» στις πολιτικές κόστους- οφέλους της ΕΕ που εφαρμόζουν οι πρόθυμες κυβερνήσεις και τοπικές αρχές.

In this article

Join the Conversation