Αύριο στην ΠΕΔ, το αίτημα της Λευκάδας για μεταφορά των απορριμμάτων

Είναι η πέμπτη προσπάθεια της Λευκάδας για μεταφορά απορριμάτων στην Ήπειρο τα τελευταία 4 χρόνια

To αίτημα της Λευκάδας για μεταφορά των απορριμάτων τους στην Ήπειρο, θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου.

Tο αίτημα του δήμου Λευκάδας είχε κατατεθεί προς τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο οποίος το διαβίβασε στην ΠΕΔ ως καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης έχει ως εξής: «Συζήτηση για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στην Ήπειρο και εξέταση του αιτήματος του Δήμου Λευκάδας για την μεταφορά αστικών αποβλήτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου μέχρι την ολοκλήρωση της Μονάδας Προ-επεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης του Δήμου Λευκάδας».

Είναι η πέμπτη προσπάθεια της Λευκάδας για μεταφορά απορριμάτων στην Ήπειρο τα τελευταία 4 χρόνια, με όλες τις προηγούμενες να έχουν απορριφθεί, ωστόσο με δεδομένη σήμερα με την λειτουργία του Εργοστασίου Απορριμάτων, ίσως το τελευταίο αίτημα να έχει διαφορετική τύχη.

Αξιζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Λευκάδας, θέλει να μας αφήσει προίκα το υπόλοιπο από την επεξεργασία των απορριμάτων, που σημαίνει πως αυτό θα καταλήξει στους ΧΥΤΑ της περιοχής

In this article

Join the Conversation