Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά ο Νικόλας Κάτσιος για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη απόθεση στο ΧΥΤΑ πρόσθετων ποσοτήτων υπολειμμάτων απορριμμάτων από άλλες περιοχές

Προς:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου, κ. Δημήτριο Δημητρίου
Τη Δήμαρχο Σουλίου, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Αξιότιμη κ. Δήμαρχε,

Η πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου επικαιροποίησε εκ νέου το πάγιο αίτημα των Ο.Τ.Α. της Λευκάδας και της Κέρκυρας για μεταφορά των απορριμμάτων τους στη Μονάδα Α.Σ.Α. στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων και εν συνεχεία των υπολειμμάτων των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Ταυτόχρονα, δημιούργησε και ένα κενό ενημέρωσης στους πολίτες του δήμου μας, αναφορικά με το τί πραγματικά ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες στη Σύσκεψη, το τί σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου αλλά και πλείστα ερωτήματα σχετικά με το ρόλο που θα έχει σε ένα νέο σχεδιασμό ο ήδη κορεσμένος ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Τα ανωτέρω εύλογα και δικαιολογημένα ερωτήματα επέτεινε η προ ημερών συνάντηση της απερχόμενης Δημάρχου Σουλίου στο γραφείο της με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σουλίου στη διάρκεια της οποίας -όπως ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξεδόθη- συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και οι θέσεις που εξέφρασαν.

Επειδή οι συνδημότες μας οφείλουν να έχουν άμεση ενημέρωση και να γνωρίζουν υπεύθυνα, έγκυρα και έγκαιρα και όχι μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων τις εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα της σχεδιαζόμενης μεταφοράς των υπολειμμάτων των απορριμμάτων και ειδικότερα σε ό,τι αυτή σχετίζεται με το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, προτείνω άμεσα τη διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την πλήρη ενημέρωση του σώματος για την διαμορφούμενη κατάσταση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την παράκληση να πράξετε τα δέοντα, σας υπενθυμίζω τη θέση της δημοτικής μας παράταξης ότι, ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν μπορεί και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει με τρόπο δυσμενέστερο για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, το δήμο Σουλίου, τους πολίτες, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Κάτσιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!