Απάντηση Κάτσιου σε Μπραΐμη | Nα δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που δημόσια σας έθεσα

Τι αναφέρει στην επιστολή του.

Κυρία Δήμαρχε,

Οι συνδημότες μας απαιτούν άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις για την τοποθέτησή σας στη διάρκεια της σύσκεψης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στις 23/7/2019 με θέμα τη μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο, καθώς και για τις θέσεις που εκφράστηκαν στη διάρκεια της προ ημερών συνάντησης που είχατε στο Γραφείο σας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σουλίου για το ίδιο θέμα, και όχι να αναφέρεστε στα όσα υποστηρίξατε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου το 2016!

Στη διάρκεια της σύσκεψης της Π.Ε.Δ. σας αποδόθηκε από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Ηπείρου, ότι μεταξύ άλλων αναφέρατε πως: «Ακόμη και αν υπάρξει αποδοχή μεταφοράς απορριμμάτων, ζητούμενο είναι που θα διοχετευθεί το υπόλειμμα, με δεδομένο ότι οι ΧΥΤΥ της Ηπείρου βρίσκονται στα όριά τους». Θα είχε αξία να δημοσιοποιήσετε τους λόγους που σας κάνουν να αποδέχεστε καταρχήν τη μεταφορά των απορριμμάτων από άλλες περιοχές, όπως επίσης και τους όρους που καθιστούν ζητούμενο -και άρα σύμφωνα με εσάς, υπό όρους και διαπραγματεύσιμο- το πού θα μεταφερθούν τα υπολείμματα των απορριμμάτων, ύστερα από την επεξεργασία τους στο στη Μονάδα Α.Σ.Α. στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

Σε μια σύσκεψη στην οποία η πλειοψηφία των αιρετών στη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Ηπείρου εμφανίστηκε από το σύνολο του Τύπου της περιοχής ως θετική -υπό προϋποθέσεις- στην αποδοχή απορριμμάτων από άλλες περιοχές, παραμένει καίριο το ερώτημα, του τί πραγματικά ειπώθηκε από εσάς στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα απαντήσετε στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σε μια περίοδο όπου στην αυτοδιοίκηση ζητούμενο είναι οι ευρύτερες συγκλίσεις, οι συνεργασίες και οι συνένωση δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων, πόσο μάλλον για την αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων για τον τόπο μας σχεδιασμών, εσείς αποφεύγετε να πραγματοποιήσετε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την πλήρη ενημέρωση του σώματος για την διαμορφούμενη κατάσταση στο φλέγον ζήτημα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, στην οποία είχα προτείνει να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Κυρία Δήμαρχε,

Προσωπικά στην αυτοδιοικητική διαδρομή μου έχω αποδείξει ότι τιμώ με αλήθειες και ξεκάθαρες θέσεις την εμπιστοσύνη των πολιτών και με αυτούς τους όρους συνεχίζω να κουβαλώ ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης.

Αναμένω από εσάς να πραγματοποιήσετε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που δημόσια σας έθεσα.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Κάτσιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών».

Υ.Γ.: Σε ό,τι αφορά τις δικές σας αιτιάσεις για τη συμμετοχή μου στην Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, σας δηλώνω περήφανος που ύστερα από πιέσεις και διαπραγματεύσεις που ασκήσαμε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, τόνισε ότι, δεν τίθεται θέμα μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο από τη Λευκάδα ή την Αιγιαλεία. Όμως το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργούν οι μη δημοσιοποιημένες θέσεις σας στη σύσκεψη και τη συνάντηση που συμμετείχατε για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, επικαιροποιούν την ανάγκη να δώσετε επίκαιρες και όχι από τριετίας απαντήσεις!

In this article

Join the Conversation