Θέμα πόρων και ανθρώπινου δυναμικού έθεσε στον Υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Γιάννης Καραγιάννης

Με αφορμή την σύσκεψη του Υπουργού με τους Δημάρχους της Ηπείρου.

Την αύξηση των οικονομικών πόρων των Δήμων και του ανθρώπινου δυναμικού, έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης, με αφρομή την σύσκεψη του κ. Υπουργού με τους Δημάρχους της Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Ο κ. Καραγιάννης μεταξύ άλλων τόνισε πως οι απαιτούμενοι πόροι για τα άκρως απαραίτητα έργα, είναι πολλαπλάσιοι από τους σημερινούς, σημειώνοντας πως το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται και στο ανθρωπινό δυναμικό των Δήμων, στους οποίους επικρατούν μεγάλες ελλείψεις.

Ο κ. Υπουργός με την σειρά του, εμφανίστηκε αισιόδοξος για ενίσχυση των Δήμων με ανθρωπινό δυναμικό, αναφέροντας πως το 2020 θα προκηρυχθούν προσλήψεις, ενώ αναφέρθηκε στα νέα κύματα του προγράμματος ΦιλόΔημος, για την χρηματοδότηση μιας σειράς έργων υποδομών, αντικατάστασης του στόλου οχημάτων καθαριότητας κ.α.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Ηπείρου, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την διαχείριση των απορριμμάτων και στην ανάγκη για την αύξηση της ανακύκλωσης.

“Η διεκδίκηση όλων των απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σουλίου, θα είναι συνεχής” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως η επιτυχία των διεκδικήσεων είναι ζήτημα συλλογικών προσπαθειών από όλους του τοπικούς φορείς.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!