Ολυμπιακός: Επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

.

Έπειτα από τρεις σεζόν απουσίας, ο Ολυμπιακός κατάφερε φέτος να βρει ξανά τον δρόμο του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας βγει αλώβητος από τρεις δύσκολους προκριματικούς γύρους. Με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στους έξι συνολικά αγώνες που έδωσαν και έχοντας σημειώσει δεκατρία γκολ έναντι ενός, οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τα εμπόδια της Βικτόρια Πλζεν, της Μπασακσεχίρ και της Κρασνοντάρ και κατέλαβαν επάξια τη θέση τους στους 32 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η μεγάλη επιστροφή στην Ευρώπη σφραγίστηκε με τη μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κρασνοντάρ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ  σαν αποτέλεσμα της άψογης εμφάνισης του απέναντι στη ρωσική ομάδα, την οποία συνέτριψε με 6-1 στο συνολικό σκορ. Σειρά είχε λοιπόν, η μεγάλη κλήρωση της 29ης Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό για τη διαμόρφωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αποτέλεσμα της κληρωτίδας τοποθέτησε τον Ολυμπιακό στον Β’ όμιλο, όπου θα αγωνιστεί κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Στον Α’ όμιλο κληρώθηκαν Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει Νάπολι, Σάλτσμπουργκ και Γκενκ στον Ε’ όμιλο.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στους 32 φιλοξενώντας την Τότεναμ. Η δεύτερη αγωνιστική επιφυλάσσει τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ενώ η Μπάγερν Μονάχου θα είναι η φιλοξενούμενή του για την τρίτη αγωνιστική. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 6, 26 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει Μπάγερν Μονάχου, Ερυθρό Αστέρα και Τότεναμ αντίστοιχα.

Έτσι διαμορφώθηκαν οι οκτώ όμιλοι:

Α’ Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπριζ, Γαλατάσαραϊ

Β’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας

Γ’ Όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ Ντονέτσκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αταλάντα

Δ’ Όμιλος
Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λοκομοτίβ Μόσχας

Ε’ Όμιλος
Λίβερπουλ, Νάπολι, Σάλτσμπουργκ, Γκενκ

ΣΤ’ Όμιλος
Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Ίντερ, Σλάβια Πράγας

Ζ’ Όμιλος
Ζενίτ, Μπενφίκα, Λυών, Λειψία

Η’ Όμιλος
Τσέλσι, Άγιαξ, Βαλένθια, Λιλ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2019/20, οι αγώνες ξεκινούν 17-18 Σεπτεμβρίου, ενώ 10-11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η έκτη και τελευταία αγωνιστική. Η κλήρωση για τους 16 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Βέβαια, το κίνητρο για τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους δεν είναι μόνο η δόξα. Εκτός από το μεγάλο χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στον πρωταθλητή του τουρνουά, οι 32 ομάδες που πέρασαν στη φάση των ομίλων, λαμβάνουν εκάστη τα ακόλουθα ποσά σύμφωνα με την UEFA:

Αρχικά, για την είσοδό της στους ομίλους, κάθε ομάδα λαμβάνει 15,25 εκατ. ευρώ, για κάθε νίκη που σημειώνει λαμβάνει 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία παίρνει 900.000 ευρώ. Οι ομάδες που προκρίνονται στους 16, λαμβάνουν μπόνους 9,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία, για την πρόκριση στους 8 παίρνουν 10,5 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόκριση στους ημιτελικούς αποδίδει σε κάθε μία από τις ημιφιναλίστ 12 εκατ. μπόνους. Οι δυο ομάδες που προκρίνονται στον τελικό, θα πάρουν από 12 εκατομμύρια ευρώ μπόνους, ενώ στη μεγάλη νικήτρια θα δοθεί μπόνους 19 εκατ. ευρώ.

In this article

Join the Conversation