Στον περιφερειάρχη για τα προβλήματα στα Σουλιωτοχώρια

Αντιπροσωπεία προέδρων του Σουλίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κοινότητας Σαμονίβας κ. Άγγελο Τόκα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Σουλίου κ. Φώτη Μπάλλα.

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, συναντήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 αντιπροσωπεία προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κοινότητας Σαμονίβας κ. Άγγελο Τόκα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Σουλίου κ. Φώτη Μπάλλα.

Στην εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηρωικά Σουλιωτοχώρια, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και οι δράσεις που απαιτείται να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη των ιστορικών χωριών. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών με κύριο στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, τη στήριξη των κτηνοτρόφων αλλά και την αναβάθμιση των μοναδικής ποιότητας προϊόντων που παράγονται στα χωριά του Σουλίου.

Η αντιπροσωπεία των Σουλιωτών παρέδωσε γραπτώς στον κ. Αλ. Καχριμάνη τις προτάσεις και τα αιτήματα που υπογράφουν οι πρόεδροι της Κοινότητας Τσαγγαρίου Ζαχαριάς Βασίλης, Κουκουλιών Μπαλτάς Κωνσταντίνος και Αυλοτόπου Σπύρος Γεώργιου, οι οποίες εστιάζουν στην ανάγκη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λιγοστών κατοίκων της περιοχής που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, καθώς και στην ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών στην ιστορική περιοχή του Σουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σουλίου για τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην περιοχή και τους διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι Σουλιώτες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Αλ. Καχριμάνη για τη συνάντηση και του εξέφρασαν την πεποίθησή ότι με εποικοδομητική συνεργασία και μεθοδική δουλειά μπορούν να γίνουν πολλά στα ιστορικά χωριά του Σουλίου.

In this article

Join the Conversation