Σε κατάληψη (του Λαμπόβου) τo Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Παραμυθιάς. Ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο

Παρουσια του δημάρχου Γ. Καραγιάννη, των αντιδημάρχων Φ. Δημητρίου και Κ. Στεφάνου, του προϊστάμενου τεχνικών υπηρεσιών Γ. Παππά, των διευθυντων των σχολείων, εκπροσώπων των 15μελών και της ΕΛΜΕ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί προγραμματισμένη συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη Δημοτική Αρχή Σουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εν μέσω των καταλήψεων (του Λαμπόβου) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Παραμυθιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιαννης Καραγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Φώτης Δημητρίου και Κωστας  Στεφάνου και ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών Γρηγόρης Παππάς. Από την εκπαιδευτική κοινότητα μετείχαν αντιπροσωπείες από τα 15μελή μαθητικά συμβούλια Γυμνασίου και Λυκείου, οι διευθυντές των 2 σχολείων, εκπαιδευτικοί και ένα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στη συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου- ΓΕΛ Παραμυθιάς από τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητικών κοινοτήτων όπως:

  • Ζητήματα με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και ασφάλεια μαθητών κατά την έναρξη και λήξη του ωραρίου.
  • Θέρμανση του σχολείου κατά τους χειμερινούς μήνες με βάση και το θλιβερό παράδειγμα της περσινής χρονιάς.
  • Προβλήματα στη στέγη με εισροή υδάτων, στη λειτουργία του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, στην περίφραξη του σχολείου, στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
  • Ζητήματα προσεισμικού ελέγχου και ελέγχου στατικής επάρκειας.

Η Δημοτική Αρχή αφού άκουσε τα αιτήματα και αναγνώρισε την ύπαρξή τους, ενημέρωσε για τις ενέργειες σχετικά με την πολεοδομική νομιμοποίηση του κτιρίου και δεσμεύτηκε για κάποια άμεσα μέτρα που αφορούν:

  • Στον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
  • Στον έλεγχο του συστήματος κεντρικής θέρμανσης.
  • Στα ζητήματα ασφάλειας και οδικής αστυνόμευσης κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων.
  • Στα θέματα που αφορούν στο ΚΤΕΛ.

Στη συζήτηση τέθηκε, από την εκπαιδευτική κοινότητα, και το θέμα της ανάγκης κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου σχολείου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση οι μαθητές του ΓΕΛ σταμάτησαν την κατάληψη αναμένοντας τις ενέργειες που θα βελτιώσουν το σχολείο τους όπως έχουν αναγράψει στο σχετικό ψήφισμα των αιτημάτων τους.

Δειτε εδω το εγγραφο με τα αιτήματα των μαθητών του ΓΕΛ.

In this article

Join the Conversation