Στην Philoxenia o δήμος Σουλίου. Κάλεσμα σε επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.

Οσοι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να προβληθούν με έντυπο υλικό (φυλλάδια) να τα προσκομίσουν στο Δημαρχείο μέχρι και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει πως θα συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουριμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί, 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σουλίου καλεί όσους επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να προβληθούν με έντυπο υλικό (φυλλάδια)  να τα προσκομίσουν στο Δημαρχείο μέχρι και την  Δευτέρα 4 Νοεμβρίου (υπεύθυνος παραλαβής ο κ. Μπάλλος Δημήτριο, 1ος όροφος.).

Οι εκθέτες που θα φιλοξενούνται στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό της έκθεσης, κυρίως όμως, με επαγγελματίες του χώρου επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών προωθώντας τον προορισμό και τις επιχειρήσεις τους.

To φετινό συνέδριο της Philoxenia (το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο συνεδριακό κέντρο “Ν. Γερμανός”, Περίπτερο 8, 2ος όροφος, αίθουσα Α)  αφορά το νέο ρεύμα εναλλακτικού τουρισμού, αυτο του Dark Tourism (Σκοτεινός Τουρισμός) με εφαρμογή τόσο στην Παραμυθιά όσο και το Σούλι, μιας και αναφέρεται σε τμήμα κληρονομιάς προερχόμενη από δραματικά γεγονότα, τα οποία άφησαν το ισχυρό τους «αποτύπωμα» σε μια περιοχή ή σε μια πόλη, είτε για κοινωνικούς είτε για πολιτικούς λόγους. Το συνέδριο θα προσπαθήσει να διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο, προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο  θα παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν, κατόπιν αιτήματός τους κατά την προσέλευσή τους. Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής.

H Philoxenia, εδώ και 35 χρόνια υποδέχεται και φιλοξενεί εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς. Αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ελλάδος και δίνεται η ευκαιρία εκτός της προβολής, να πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις για δυνητικές συνεργασίες.

Οι τομείς της έκθεσης είναι: Τουριστικοί προορισμοί, συνεδριακός τουρισμός, υπηρεσίες τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεις διαμονής, μεταφορές, τουριστικά γραφεία και πολιτιστικός τουρισμός.

Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση

In this article

Join the Conversation