Μήνυμα του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη για την 28η Οκτωβρίου

«Σήμερα, 79 χρόνια μετά, η αντιμετώπιση του φασισμού παραμένει επίκαιρο θέμα και η επίκληση της ιστορίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας, όλους εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940. Ταυτόχρονα όμως, είναι μία μέρα που δεν γυρνάμε μόνο τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Η Μαρτυρική Παραμυθιά άλλα και όλος ο Δήμος μας, έζησε πολύ δύσκολες στιγμές στην Κατοχή, που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας, γεγενημένων και αγέννητων εκείνα τα χρόνια. Μας έκαναν όμως και πιο δυνατούς και ικανούς να αναπτύξουμε την εθνική συνείδηση και αφύπνιση και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Σήμερα, 79 χρόνια μετά, η αντιμετώπιση του φασισμού παραμένει επίκαιρο θέμα και η επίκληση της ιστορίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Απαντώντας με την ιστορία μας στο μίσος το φόβο και στη βία, με αλληλεγγύη και ελπίδα.

Με την ελπίδα πως ποτέ στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να ζήσουμε στιγμές πολέμου, εύχομαι στους απανταχού συμπατριώτες μας Χρόνια Πολλά

O Δήμαρχος Σουλίου
Γιάννης Καραγιάννης

In this article

Join the Conversation